VRUĆA KAMPANJA

Franković tužio Vlahušića zbog izjave da je završio samo osnovnu školu

15.05.2017 u 14:30

Bionic
Reading

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Dubrovnika Mato Franković rekao je u ponedjeljak u Dubrovniku kako je podnio privatnu tužbu protiv bivšeg gradonačelnika Andra Vlahušića zbog njegove izjave kako Franković ima završenu samo osnovnu školu.

Franković je na konferenciji za novinare podijelio preslike svoje diplome s ''Rochester Institute od Technology'' kao i rješenje Agencije za znanost i visoko obrazovanje kojim se ta diploma priznaje na području Republike Hrvatske.

''Ovdje su preslike moje diplome kao i rješenje nadležne agencije kojim se priznaje vjerodostojnost diplome iz inozemstva. Podignuo sam tužbu protiv Andra Vlahušića zbog štete koju je nanio meni i mojoj obitelji, a on nek' sudu objašnjava zašto je izjavio da imam samo osnovnu školu'', rekao je Franković.

On je ovom prilikom ustvrdio i kako pročistač za pitku vodu koji je u izgradnji na rijeci Ombli uopće nije prijavljen za financiranje na fondove EU.

''Nesposobna uprava Vodovoda je zadužila našu djecu za 50 milijuna kuna plus kamate, a taj projekt mogao se financirati iz europskih sredstava. Možda gospodin Valentin Dujmović nije znao prijaviti projekt. Osim toga u Dubrovniku se trenutno događa jedna velika afera, a o tome se šuti. U Dubrovačkoj razvojnoj agenciji, umjesto da se brinu za fondove EU, netransparentno su trošili novac. Nitko ništa ne govori, a predsjednik nadzornog odbora je HNS-ov Vedran Kunica i nadležni upravni odjel vodi HNS-ov Vlaho Margaretić'', rekao je Franković.

Grad Dubrovnik nije sklopio nijedan ugovor za povlačenje sredstava iz fondova EU, rekao je.

''Mi smo na Gradskom vijeću odbili dati suglasnost za zaduživanje tvrtki Libertas za nove autobuse i sreća da jesmo. Sve se moglo riješiti putem fondova EU. Zagreb je iz sredstava EU kupio 70 tramvaja, 160 autobusa i 52 vozila za komunalni otpad'', rekao je on.

Franković je ustvrdio i kako su za sva tri projekta koja se trenutno provode Dubrovniku, a financirat će se iz sredstava Europske unije zaslužni kandidati s liste HDZ-a za Gradsko vijeće. To su obnova ljetnikovca Sorkočević u ACI marini u Komolcu, izgradnja studentskog doma te izgradnja pbjedinjenog hitnog bolničkog prijema, naveo je. 

Franković je na konferenciji odbacio i navode da je njegova svadba u Hotelima Maestral ''išla na teret radnika'', rekavši kako su time uvrijeđeni i on osobno i njegovi roditelji.