SDP-OVAC OTKRIO

Franko Vidović: Imamo dogovor o povjerenstvu za Agrokor

06.10.2017 u 09:56

Bionic
Reading

Saborski zastupnik i član Predsjedništva SDP-a Franko Vidović, komentirao je objavu Agrokorova izvješća i dogovor oko pokretanja povjerenstva za Agrokor

'Premijer ima pravo na svoj stav, ali vidite da on koristi SOA-u kako mu dođe, nije prekoračio svoje ovlasti, no ne bih polemizirao s njim na taj način. A na ovakvo je izvješće javnost ionako pripremana, ono izgleda loše - i za Agrokor, ali i za Vladu, a još nemamo konsolidirano izvješće, sve što je do sada rađeno je vrlo nejasno jer ne znamo rezultate rada povjerenika', kazao je Vidović u razgovoru za N1 i dodao: 'Ne sjećam se da je ijedan premijer u hrvatskoj povijesti posegao za tako nečim'.

Izvješće, smatra Vidović, otvara ozbiljnu sumnju na ministre Zdravka Marića i Martinu Dalić bez obzira na ovaj igrokaz sa SOA-om, a DORH je jedini koji je mogao reći je li bilo prijetnji i DORH-u se Dalić trebala obratiti.

Vidović je kazao i da bi danas trebalo biti glasanje o povjerenstvu za Agrokor i postati operativno, a onda bi sve trebalo postati jasnije.

  • +14
Izvanredna uprava Agrokora predstavila revidirana financijska izvješća Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic / CROPIX

'Uz ogradu, ako se nešto nije promijenilo, dogovor je postignut, uključuje izbor povjerenstva', kazao je Vidović, ali detalje nije želio iznositi objasnivši: 'Ne mogu detaljnije dok ne prođe glasanje'.