OGLASILI SE PRIOPĆENJEM

SOA na nalog Plenkovića pregledala e-mailove Martine Dalić

  • Autor: M. Šu./M.Š.
  • Zadnja izmjena 05.10.2017 20:16
  • Objavljeno 05.10.2017 u 17:32
Martina Dalić i Andrej Plenković

Martina Dalić i Andrej Plenković

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) na zahtjev premijera Andreja Plenkovića pregledala je sve službene poslužitelje i službene korisničke račune potpredsjednice Vlade, osobne komunikacijske uređaje s privatnom e-mail korespondencijom potpredsjednice Vlade te dostupnu komunikaciju na stranim davateljima e-mail usluga, stoji u odgovoru na upit tportala

'Po zahtjevu predsjednika Vlade nadležna državna tijela zadužena za zaštitu sigurnosti informacijskih sustava, među kojima je bila i Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA), pregledala su sve službene poslužitelje i službene korisničke račune potpredsjednice Vlade, osobne komunikacijske uređaje s privatnom e-mail korespondencijom potpredsjednice Vlade te dostupnu komunikaciju na stranim davateljima e-mail usluga', odgovorila je SOA na upit tportala.

SOA je u provjeri sudjelovala temeljem članka 2. stavak 1. Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu RH te u skladu sa svojom nadležnošću u protuobavještajnoj zaštiti državnih dužnosnika i mogućeg neovlaštenog ulaska u zaštićene informacijske i komunikacijske sustave državnih tijela, a što je definirano člankom 23. Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu, stoji u dogovoru.

'Pregled je tehnički obavljen temeljem članaka 25. i 48. Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu RH. Operativno-tehničke sposobnosti SOA-e u provedbi ovih aktivnosti, kao ni sigurnosno-obavještajna postupanja ne možemo javno iznositi', stoji odgovoru SOA-e tportalu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!