OPTUŽBA ZA MITO

Franjo Lucić podnio ostavku na sve funkcije u HDZ-u

27.07.2017 u 18:33

Bionic
Reading

'Podnio sam ostavku na sve političke funkcije u HDZ-u, na mjesto predsjednika Županijskog odbora Požeško-slavonske županije, člana Nacionalnog vijeća i Središnjeg odbora', obavijestio je javnost Franjo Lucić nakon što je ranije danas odbacio optužbu novinara Drage Hedla za pokušaj podmićivanja da ne bi pisao o poslovanju i stečaju Lucićevih tvrtki

Lucić je o svome činu obavijestio i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića. 'Bez obzira na neutemeljenost optužbi, odlučio sam da ne želim biti teret svojoj stranci. Odgovorno tvrdim da nije bilo riječi o nikakvom podmićivanju, kako tvrdi gospodin Hedl, a to ću, ako bude potrebno, dokazati na mjerodavnom mjestu', poručio je Lucić.

Podsjetimo, Drago Hedl, novinar Telegrama, objavio je da mu je saborski zastupnik HDZ-a Franjo Lucić nudio mito da ne napiše tekst o poslovanju i stečaju tvrtki u njegovu vlasništvu, a Telegram je objavio i snimku na kojoj je zabilježen razgovor Hedla i Lucića.

Na Hedlove izjave odmah je reagirao i Lucić ustvrdivši da to nije istina te je za N1 televiziju kazao: ''Nisam podmićivao Hedla. Ovo je moj privatni spor star osam godina, a on sebi na ovaj način pokušava podići rejting'.

Nakon opovrgavanja Lucić je ipak podnio ostavku.