BACILI GA U FONTANU 'IZ ŠALE'

Fotoreporteri prosvjedovali zbog huliganskog ponašanja maturanata

20.05.2015 u 14:50

Prosvjedovali jer je maturant oslobođen krivnje za guranje fotoreportera u Manduševac

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Bionic
Reading

Na dan Norijade hrvatski fotoreporteri prisjetili su se prošlogodišnjeg događaja kada su dvojica maturanata u fontanu Manduševac gurnuli njihovog kolegu Marka Lukunića kojem je uništena sva profesionalna oprema. Općinsko državno odvjetnštvo protiv maturanata odlučilo je ne pokrenuti kazneni postupak uz obrazloženje da se radilo o šali

Odluka Općinskog državnog odvjetništva koje se odlučilo za nepokretanje kaznenog postupka protiv maturanata koji su fotoreportera Marka Lukunića prošle godine gurnuli u fontanu Manduševac razočarala je njegove kolege fotoreportere.

Danas su na istom mjestu prosvjedovali protiv odluke Državnog odvjetništva koje neće pokrenuti sudski postupak uz obrazloženje da se radi o šali.

Sam Marko Lukunić pravnu stranu priče prepustio je svojoj tvrtki Pixell, a obrazloženje ODO-a ga je iznenadilo.

'Žalosno je u kakvom društvu živimo i da se jedan takav postupak može opravdati šalom. Znači to da svatko tko kaže da nešto nije namjerno učinio treba biti oslobođen. Očito da roditelji maturanata koji su to napravili imaju dobre veze na sudu', rekao je za tportal fotoreporter Marko Lukunić.

Podsjećamo, nakon što su Lukunića gurnuli u fontanu, uništena je njegova profesionalna i oprema tvrtke za koju radi u vrijednosti od oko 115 tisuća kuna.