prekinuta proba za inauguraciju

[FOTO/VIDEO] Zgrada Kongresa privremeno bila blokirana, a dio evakuiran zbog 'sigurnosne prijetnje', gorjelo obližnje sklonište beskućnika

18.01.2021 u 16:53

Bionic
Reading

Kapitol, kod kojeg su se prije par tjedana dogodili nasilni prosvjedi, ponovno je bio privremeno zatvoren zbog 'sigurnosne prijetnje'. Kasnije se ustanovilo da je 'lockdown' bio potaknut požarom u obližnjem kampu beskućnika

Kako javlja NBC News, zaposlenicima u kompleksu Kapitola u kojem se nalazi i u zgrada Kongresa, poslana je poruka da nije dopuštan izlazak i ulazak u kompleks zbo 'vanjske sigurnosne prijetnje'. Zaposlenike se zamolilo da se drže dalje od prozora i vrata, a ako se nalaze vani da potraže skrovište.

Zapadna strana kompleksa je bila evakuirana, javljaju novinari te televizije.

Kasnije su policijski službenici potvrdili da je do evakuacije došlo zbog požara. Ustanovilo se da je buknuo improvizirani kamp za beskućnike u blizini kompleksa.

Evakuacija u Kapitolu Izvor: EPA / Autor: WIN MCNAMEE / POOL

U vrijeme kada je odaslana poruka zaposlenicima ispred zgrade Kongresa održavala se i proba inauguracije novog predsjednika Joe Bidena, koja će se dogoditi u srijedu. Upravo zbog inauguracije, sigurnost je u Washingtonu podignuta na najveću razinu, a već danima Kapitol čuva i Nacionalna garda.

  • +13
Proba inauguracije Joe Bidena Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia