konačno skupa

[FOTO] Hrvati napokon zajedno sa svojom djecom: Susret je bio dirljiv

02.06.2023 u 18:36

Bionic
Reading

Šest mjeseci nakon što su otišli u Zambiju po djecu osmero Hrvata s djecom se napokon mogu vratiti kući. Sud ih je u četvrtak oslobodio optužbi za trgovanje djecom, a danas su napokon preuzeli svoje dugoiščekivane mališane

Susret djece i njihovih roditelja koji je objavila RTL televizija bio je jako emotivan, a napokon se sada svi zajedno vraćaju u Hrvatsku.

'Hrvatski roditelji su danas dobili svoju djecu i imaju ih od podne. Ima nekoliko tehničkih stvari koje još treba rješavati i nisu jednostavne, ali optimistični smo da će se sve brzo riješiti. Za dan dva će se vidjeti apsolutno rješenje ovoga, ali moram napomenuti da su iznenađenja moguća, ali smo spremni riješiti ih. Nije jednostavno, ali je vrijedno zauzeti se za rješavanje ovog pitanja', kazao je veleposlanik Tomislav Bošnjak za N1.

Hrvati s djecom Izvor: Screenshot / Autor: RTL

Bošnjak kaže da su dva područja gdje su moguća iznenađenja. 'Prvo može proizaći iz zambijskih krugova, a drugo je pitanje tehničke naravi i logistike. Optimisti smo, samo nije mudro kazati hop, a da nismo ni skočili. Čim je donesena sudska odluka, odmah su se roditelji htjeli susresti sa svojom djecom i procedura je uzela nešto vremena. I danas je susret bio s određenom odgodom, ali se dogodio. Nije dobro donositi zaključke unaprijed nego se zauzimati dok se ne nešto ne riješi', rekao je Bošnjak.