obilježen dan narcisa

[FOTO] Beroš uvjerava: Iz dana u dan rješavamo liste čekanja

25.03.2023 u 12:47

Bionic
Reading

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je u subotu da se problem lista čekanja rješava iz dana u dan istaknuvši da se u okviru NPOO-a nabavlja iznimno važna dijagnostička i terapijska oprema koja će pomoći u borbi protiv tog problema.

"Iz dana u dan rješavamo liste čekanja. Svjedočite i sami da smo se suočili s pandemijom koja nam je bitno poremetila ritam rada, međutim, usprkos povećanog broja pretraga koji imamo nakon pandemije, dobro se nosimo s time i nabavljamo iznimno važnu dijagnostičku i terapijsku opremu u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) koja će nam pomoći u borbi protiv toga", rekao je Beroš.

U izjavi novinarima na obilježavanju Dana narcisa, podsjetio je da je iz NPOO-a predviđeno oko 97,5 milijuna eura za nabavu nove opreme koja će pomoći u dijagnostici i liječenju onkoloških bolesti te smanjenju lista čekanja.

Na pitanje hoće li premijer pozvati na sastanak liječnike koji su prije tjedan dana prosvjedovali za spas hrvatskoga zdravstva ocijenivši da je ono pred raspadom, Beroš je odgovorio da će razgovarati sa svim relevantnima za razgovore i unaprjeđenje zdravstvenog sustava.

"Mislim da premijer u ovom trenutku ne, ali ja sam dobio taj zadatak i ja ću razgovarati sa svima koji imaju nešto reći, ali utemeljeno bez fige u džepu", istaknuo je.

  • +12
Beroš na Danu narcisa Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic

Dodao je da se puno toga radi, ali da je potpuno jasno da se ti iskoraci ne mogu realizirati u nekoliko tjedana ili mjeseci. "Svjestan sam situacije u hrvatskom zdravstvenom sustavu, svjestan sam potrebnih promjena, ono što ova reforma nudi su upravo te promjene. Prema tome, pozivam sve konstruktivne elemente da se pridruže nama u izliječenju hrvatskog zdravstvenog sustava", poručio je Beroš.