original, a ne kopija

Fokus tvrdi da im je Marija Selak Raspudić ukrala slogan

08.04.2024 u 21:21

Bionic
Reading

U samo mjesec dana stranku Fokus dva puta su orobili za slogan. Zadnji slučaj je Most koji je unatoč činjenici da se Fokus cijelo vrijeme predstavlja kroz poruku "Glas razuma", tu istu poruku stavio na plakat Marije Selak Raspudić. Na to je reagirao predsjednik stranke Fokus čuju objavu na društvenim mrežama prenosimo u cijelosti:

"Ljudi, birajte originale, a ne kopije! Ne znam jel nas namjerno kradu ili samo malo sporije kopčaju…

Već mi postaje smiješno koliko nas druge stranke kopiraju i/ili kradu. Najnoviji primjeri su Peđa Grbin i Most. Peđa Grbin je okupljanju lijeve oporbe (prije nego je Milanović ušao u priču) dao slogan „Za bolju Hrvatsku“ što ne bi bilo sporno da mi nismo taj slogan objavili 3 mjeseca ranije. Sada vidimo i Most je „posudio“ naš novi slogan - „Glas razuma“.

No to nije ništa novo. Isto tako nas kopiraju i po politikama, sa zakašnjenjem. Podsjetimo, prvi smo ukidali prirez, pa su nas onda i drugi krenuli kopirati. Neki odmah, a HDZ recimo 5 godina kasnije.

Prvi smo bili protiv zakona o obnovi, pa su se kasnije i svi drugi pobunili, iako se prvo šutjeli ili za njega glasali. Poslije se taj zakon morao mijenjati još 5 puta! Kasnije su se neki naši prijedlozi ugradili u zakon, poput samoobnove, a mnoge naše najave obistinile (hint: kriminal u ministarstvu kulture prilikom obnove). Četiri godine kasnije, obnova još nije ni blizu gotova.

Prvi smo zagovarali još 2021. godine i izgradnju energane na otpad u Zagrebu, a sada to najavljuje cijeli niz stranaka.

Prvi smo uveli i „besplatni“ unutargradski autobusni prijevoz. Pa su i to drugi krenuli pratiti.

Prvi smo uveli i transparenost u gradska poduzeća. To još čekamo da nas drugi kopiraju.

Uglavnom, shvatili ste… Zašto da birate stranke koje će s odgodom kopirati ono što mi radimo odmah? Izaberite jednostavno original, a ne kopije. Izaberite Fokus!"