NEDJELJNI DERBI

Finale: Hajduk sprema napad na samouvjereni Dinamo

09.06.2012 u 22:32

Bionic
Reading

Potrudili su se organizatori desetog izdanja memorijalnog turnira Mladen Ramljak. Doveli su na jubilej Ukrajince, Ruse, Turke i pola španjolske lige, ali svi ti renomirani stranci pali su u ogledima s Dinamom i Hajdukom koji će u nedjeljnoj matineji (11 sati) odlučiti o pobjedniku ovog jakog turnira

Hajduku se na putu prema finalu prvo našao Bucaspor (1:0), pa Valencia (3:2), da bi u trećem kolu Splićani doslovno polomili kijevski Dinamo (6:1) i nastavili uzlaznu putanju koju planiraju projicirati i na završni dan. Najbolji igrač Hajduka protiv Ukrajinaca bio je desni bočni igrač Josip Bašić koji je vukao sve konce Hajdukove igre.

'Tri asistencije i izboren penal, nije loše', smije se zadovoljni kadet koji čeka veliko finale.

'Protiv Kijevljana smo napali od prve minute i nismo im dali igrati, i sve to moramo ponoviti u finalu protiv Dinama. Oni su nešto stariji i vrlo su jaki, ali očekujem da pokažemo koliko vrijedimo i uživamo u jako dobrom finalu', završava Bašić, a na njega se nadovezuje trener Hari Vukas

'Bili smo konkretni, brzi i okomiti, a imali smo i dozu sreće. Rijetko se kada ovako otvori, ali dobiti momčad kao što je kijevski Dinamo sa 6:1 pokazuje da smo i mi jaki.'

Hajduk i Vukas na turnir su došli na mala vrata. Osovinu sastava čine im kadeti, ali skupinu su prošli s gol razlikom 10:3 i sada bacaju rukavicu izazova domaćinu.

'Nećemo kalkulirati, nego želimo promovirati našu školu i lijepom partijom završiti uspješnu sezonu. Uostalom, i da želimo igrati obrambenaški, ne bismo mogli - jer mi to ne znamo. Pa i protiv Kijeva nam je trebao bod, pa smo dobili sa 6:1', kaže nekadašnji napadač koji poentira.

'Djeci se od mladih dana mora usađivati pobjednički duh i nema utakmice u kojoj je nama cilj remi. Uvijek i samo pobjeda', mirno govori Vukas.

S druge srane stajat će Dinamo koji je do finala svladao Betis (3:0), moskovski Dinamo (4:1) i Espanyol (2:1). Žele vratiti titulu nakon lanjskog poraza od Ukrajinaca u finalu, a u zaršnicu ulaze nakon dvoboja nižeg intenziteta protiv Španjolaca.

'O izdanju protiv Espanyola bolje da ne govorim puno jer bi im mogao svašta reći. Ali to je kod djece uvijek tako, kada unaprijed osiguraju finale, ne mogu se motivirati', suspregnuo je bijes zbog treće utakmice trener Igor Cvitanović i okrenuo se prema finalu.

'Gledao sam Hajduk i drago mi je da će u finalu biti momčadi koje su pokazale najviše. Bit će to klasični derbi s puno naboja i žustrine, ali Dinamo je najbolja momčad na turniru i to ćemo sutra i dokazati', završava trener koji nakon osvajanja kupa želim sasvim sanirati sezonu bez osvojenog prvenstva.

Gol za pobjedu protiv Espanyola zabio je kapetan Jozo Šimunović.

'Danas nismo dobro izgledali, ali u prva dva dana smo dokazali da smo najbolji. U Hajduku najavljuju napad? Pa dobro, i mi ćemo napasti i, vjerujem, pobijediti. Svakako mi je drago da turnir ima hrvatski finale i da ćemo promovirati naš nogomet', završava Dinamov kapetan.

Nedjelja, Maksimir:

juniorski teren: (8.30, za sedmo mjesto) Dinamo Kijev - Real Betis, (9.45, za peto mjesto) Bucaspor - Espanyol
Hitrec - Kacian: (9.45, za treće mjesto) Dinamo Moskva - Valencia, (11 sati, FINALE) Dinamo ZG - Hajduk Split

*finale se iga 2x40, ostali dvoboji 2x30 minuta. U slučaju remija, odmah slijede penali.