PONUDA POSLOVA

Farmaceuti najbrže dolaze do posla i to u Zagrebu

30.01.2014 u 10:17

Bionic
Reading

Prošle godine, prema podacima HZZ-a, do posla su najlakše dolazili farmaceuti, a po podacima portala MojPosao, najviše njih (42 posto) tražilo se za rad u Zagrebu

Tijekom 2013. na portalu MojPosao objavljena su 362 oglasa u kategoriji farmaceutika i biotehnologija, a najtraženija zanimanja među njima bila su magistar farmacije, medicinski/farmaceutski predstavnik prodaje te farmaceutski tehničar

Prosječna plaća za magistra farmacije iznosila je 8.483 kune, što je 57 posto više od prosječne hrvatske plaće. Medicinski/farmaceutski predstavnici prodaje imali su prosječnu plaću od 8.919 kuna (65 posto iznad prosjeka) dok su farmaceutski tehničari imali 11 posto nižu plaću od prosječne te je ona iznosila 4.794 kune.

U većini oglasa poslodavci su nudili posao na neodređeno (78 posto) dok je 27 posto poslodavaca nudilo posao na određeno vrijeme. Radno iskustvo zahtijevalo se u 60 posto oglasa, i to u prosjeku dvije godine i devet mjeseci, dok se u 40 posto oglasa radno iskustvo nije tražilo.

U 77 posto oglasa poslodavci su tražili visoku, a u 18 posto srednju stručnu spremu. Stručna sprema nije bila bitna za svega dva posto oglasa. Poznavanje stranih jezika bilo je traženo u 67 posto oglasa i to najviše engleski jezik, koji je bio naveden kao jedan od uvjeta u 63 posto oglasa.

Ovoga tjedna za vas smo izdvojili tri oglasa iz kategorije farmaceutika i biotehnologija:

A.MENARINI diagnostics traži ambicioznu, komunikativnu i pouzdanu osobu s dobrim organizacijskim sposobnostima za posao stručnog suradnika (ž/m) za područje Zagreba i okolice. Kandidat mora imati VSS medicinskog, farmaceutskog ili VŠS primjerenog usmjerenja, a detalje natječaja pročitajte u oglasu.

Ljekarna Valun traži farmaceuta (ž/m) za stalni radni odnos na području Pule i okolice. Kandidat mora imati položen državni ispit, a poželjno je posjedovanje vozačke dozvole te poznavanje rada na računalu. Za više informacija kliknite na link.

Zdravstvena ustanova za ljekarničku djelatnost Ljekarne VAŠE ZDRAVLJE iz Gornjeg Jesenja traži magistra farmacije – voditelja ljekarne (m/ž). Poželjno je da kandidat ima visoku stručnu spremu i godinu dana radnog iskustva.

Iako mali broj magistara farmacije na burzi rada čeka prvo zaposlenje, ne znači da pri prijavi na željeni oglas ne moraju paziti na strukturu životopisa, informacije koje u njemu navode te dojam koji će ostaviti tijekom razgovora za posao. A upravo je ovo posljednje posebno važno i može biti presudno za zaposlenje.

Sasvim je normalno da nakon razgovora preispitujete svoje riječi, postupke i eventualne pogreške. No jeste li ikada razmišljali o tome koji to znakovi pokazuju da je razgovor prošao dobro te da vas promatraju kao ozbiljnog kandidata? Provjerite  znakove koji pokazuju da ste na dobrom putu te da možete mirno spavati.