PRED REFERENDUM

Fanovi tportala su odlučni - ne u EU!

06.01.2012 u 15:39

Bionic
Reading

S obzirom na skorašnji referendum, ankete o ulasku u Europsku uniju niču kao gljive poslije kiše i većina pokazuje znatnu podršku građana Hrvatske ulasku. Ipak, poneke od njih, poput ove naše, koju smo proveli tijekom današnjeg dana, pokazuju nešto sasvim drugo

Nakon gotovo sedam godina pregovora oko ulaska u europsku obitelj, Hrvatska je iz Bruxellesa napokon dobila zeleno svjetlo za pristupanje tom nažalost sve neveselijem društvu. Nasreću, demokratsku odluku o pristupanju Uniji građani Hrvatske donijet će sami, i to referendumom koji će se održati 22. siječnja.

Prema posljednjem istraživanju CRO Demoskopa koje je provedeno početkom siječnja, potpora hrvatskom članstvu za pristupanje Europskoj uniji neznatno je palo u odnosu na prošli mjesec iako je državni vrh upregnuo sve snage da građane uvjeri u dobrobit ulaska u EU.

Kad je riječ o razini potpore u općoj populaciji (obuhvaća i dio populacije koji neće izaći na referendum, odnosno ne zna hoće li izaći ili neće) ovomjesečna su istraživanja pokazala potporu hrvatskom članstvu u EU od 55,1 posto što je 0,5 posto manje u odnosu na prošlomjesečno istraživanje.

Upitali smo fanove tportala na Faceboku njihovo mišljenje o ulasku u EU, a dobili smo prilično jasan odgovor - ne u EU.

Na naše pitanje - Da se danas održava referendum za ulazak u EU, vi biste zaokružili? - dobili smo u trenutku pisanja ovog teksta 364 glasa naših fanova, a koji su se izjasnili kako slijedi:

- za ulazak u EU glasovalo je 87 korisnika ili 23,9 posto

- protiv ulaska u EU glasovalo je 263 korisnika ili 72,25 posto

- za ne odaziv na referendum glasovalo je 14 korisnika ili 3,84 posto

Svoj glas možete dati na fan stranici tportala na Facebooku