OTOK VIS

Fabrika - tvornica dobre zabave na otoku sreće

18.08.2015 u 07:31

Bionic
Reading

Ima nešto čarobno, a istovremeno i ludo u tom Visu. Čarobno je gotovo sve što se može vidjeti prostim okom - Biševo, Stiniva, Modra, Zelena i Medvjeđa špilja, Budikovac, Žena glava, Salbunara, Duboka, Aerodrom, Stupišće, kod Olija i tako bih mogla do preksutra.


Ono ludo počnete osjećati nakon svega par dana provedenih na škoju. Al sigurna sam da u tome i leži čarobni sastojakVisakoji svaki posjetitelj htio ne-htio apsorbira. I tu je kraj. Ili početak. Kako uzmete. Kraj u smislu da će vas malo koji drugi hrvatski otok nakon Visa impresionirati, a početak jednog divnog prijateljstva kojem ćete se uvijek iznova vraćati. I samo mala napomena prije nego, opijeni viškim stanjem uma, krenete u potragu za kakvim zemljištem ili kolibom koju biste kupili. Pravno-imovinski odnosi su komplicirani gotovo kao bliskoistočni i teško da bi ih ijedna mirovna misija razriješila, a onih nekoliko čestica koje su 1/1, skuplje su od kajgane mojeg imenjaka - sv. Petra. No uvijek se može naći ležaj bilo u privatnom apartmanu, socka hotelu, u kakvoj napuštenoj kolibi, robinzonskom bungalovu, ilegalnom kampu ili na svjetioniku. Osobno sam isprobala sve osim svjetionika, što mi je neopisiva želja.

U nastavku vam donosim hrpu fotografija predivnog Visa koje potpisuje moj brajo Luka.

Usred tog čarobnog ludila smjestila se Fabrika. Vesela je to komuna u kojoj žive i rade kreativni i vrijedni ljudi dobre volje, u koju je dobrodošao svaki putnik namjernik, mještanin, životinja i naravno instrument. Iz godine u godinu, Fabrika u Komiži na otoku Visu napreduje, a slučaj je to i ovoga ljeta. Osim interijera, obogaćen je i jelovnik i to s novim receptima koje potpisuje Luka Nižetić, prvi hrvatski celebrity Masterchef. Ove sezone apsolutni hit Fabrike su burgeri s tajanstvenim umacima, biftek s karameliziranim komoračem i mrkvom, te zdravi smoothie Popaj i Crvenkapica. Kad je slatko u pitanju, gosti nikako da se odluče je li im draža palenta badem torta ili cheescake

Fabrika je osim po finim, ljetnim i brzim gastronomskim užicima te nasmiješenom osoblju, poznata i po eklektičnom uređenju gdje u podlozi uvijek svira funky mjuza uz koju se osjećate kao 'kod kuće'.

Ovo su neki od sepcijaliteta u Fabrici:

Teško je riječima opisati atmosferu koja vlada, ne samo u Fabrici kojoj je drugo ime 'tvornica dobre zabave', nego u cijeloj Komiži koja je zasluženo okićena titulom 'najljepše dalmatinsko malo misto'. Stoga, na putu prema Modroj špilji ili Stinivi, obavezno navratite do Fabrike da nazdravimo rakijicom od rogača!

p.s. Do tada nas pratite na facebook stranici Fabrika

Vaša Fabričani!

Iako nije prvo nego treće ljeto da Fabrika postoji, ova nam je pjesma baš nekako sjela: