DA NAS NIJE BILO...

Štromar se povodom 100 dana u Vladi pohvalio svom silom dostignuća

  • Autor: M. Šu.
  • Zadnja izmjena 12.09.2017 13:18
  • Objavljeno 12.09.2017 u 13:14
Potpredsjednik Vlade Predrag Štromar

Potpredsjednik Vlade Predrag Štromar

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja, HNS-ov Predrag Štromar osvrnuo se na 100 dana koalicije s HDZ-om.

'U ovih 100 dana je postignuta stabilnost Vlade, prvenstveno gospodarska stabilnost. Zahvaljujući tome Agrokor nije napravio veću štetu. Ta će tema biti sve manje i manje bitna i riješit će se na najbolji mogući način. Plaćanja se izvršavaju, ne samo malim, već i velikim dobavljačima. Da HNS nije ušao u Vladu toga ne bi bilo', poručio je, kako prenosi N1, Štromar.

'Da nije bilo ove Vlade bili bi veći redovi na granici sa Slovenijom. Tehnička Vlada ne bi mogla s Europskom komisijom to ispregovarati i riješiti problem prije početka turističke sezone. Ne bi mogli povlačiti sredstva EU-a, tehnička Vlada to ne bi mogla. Samo u Ministarstvu graditeljstva imamo 2,3 milijuna kuna za energetsku obnovu zgrada te oko 5 milijuna kuna za građevinsku industriju', kaže Štromar.

Osvrnuo se i na obrazovanje. 'Jedna od velikih stvari je sigurno i reforma obrazovanja, pilot ide u rujnu 2018. godine. Da nismo ušli u Vladu još bi se čekalo. Izuzetno smo zadovoljni što je pokrenut taj proces. Razmišljamo o našim građanima i O našoj djeci, da stječu znanja na kvalitetniji način i da potaknemo kreativnost. Ima još izuzetno puno razloga zašto smo ušli u Vladu. Ideološke teme želimo staviti na marginu. Želimo građanima osigurati stabilnost, intenzivno radimo na tome, puno smo napravili u 100 dana, ali ima još puno posla u sljedeće tri godine', rekao je Predrag Štromar koji je bio upitan i kako to da je HNS ranije bio protiv lex Agrokora.

'Tada smo predlagali pet dodatnih članaka kako bi zakon bio bolji, no nisu se uvažili naši prijedlozi i zato ga tada nismo podržali. Da nismo ušli u Vladu ne bi se isplatili dugovi dobavljačima Agrokora', rekao je Štromar.

  • +10
  • +7

Predrag Štromar

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Potpredsjednik Vlade upitan je i što misli HNS po pitanju ploče u Jasenovcu, odnosno jesu li voljni čekati odluku Vijeća za suočavanje s prošlošću i zakon ili će učiniti nešto i prije toga.

'Imamo povjerenje u premijera koji stoji iza toga da pozdravu 'Za dom spremni' nema mjesta u javnosti. Čekat ćemo odluku Vijeća i zakon', rekao je Štromar.

Koju bi ocjenu dao HNS-u za prvih 100 dana u ovoj Vladi?

'O zadovoljstvu i suradnji razgovaramo na sastancima s partnerima. Ne želimo partnerima slati poruke preko medija. Ocjenu ćemo si sami dati za sljedećih 100 dana. HDZ-u ovo nije 100 dana, to je naših 100 dana, a HDZ sigurno ima za pravo dati informacije o onome što je napravljeno. To je 100 dana suradnje', rekao je Štromar.

Osvrnuo se i na odgodu poreza na nekretnine.

'Zajednički smo razgovarali oko poreza na nekretnine i zajednički ćemo donijeti odluku. Još razgovaramo o tome za koliko će se odgoditi njegovo uvođenje', rekao je Predrag Štromar.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!