OBJAŠNJENJE IZ PROMETA

Jolly pobjedio na natječaju za nabavku gradskih autobusa, ali natječaj nije provodilo ministarstvo Gabrijele Žalac

20.03.2019 u 16:39

Bionic
Reading

Tvrtka Jolly Autoline splitskog poduzetnika Josipa Stojanovića Jollyja doista jest pobijedila na natječaju za nabavku novih gradskih autobusa splitskog Javnog poduzeća Promet, no provoditelj tog natječaja nije bilo Ministarstvo regionalnog razvoja Gabrijele Žalac, nego Ministarstvo prometa Olega Butkovića

U dijelu medija spekulira se da je upravo ovaj natječaj jedan od dokaza bliskosti Žalac i Stojanovića, te se povezuje s otkrićem da je mercedes u vlasništvu Stojanovićeve tvrtke već dulje vrijeme parkiran u ministričinom dvorištu, gdje ga navodno drži njena majka kao kupac.

Novi direktor splitskog Prometa Miroslav Delić za tportal je potvrdio da je natječaj za nabavku 34 nova gradska autobusa dovršen sredinom listopada prošle godine i da su sredstva stigla iz europskih fondova u stopostotnom iznosu, ali iz Butkovićevog ministarstva.

'Na dijelu natječaja koji se odnosi na 20 'zglobnih' autobusa ekonomski najpovoljnija i najniža ponuda stigla je od tvrtke Jolly Autoline, koja je bila za 100 tisuća kuna jeftinija od konkurenta, tvrtke Auto Hrvatska prodajno servisni centri. Iznosila je 50,67 milijuna kuna. Na drugom dijelu natječaja, za 'solo' autobuse, povoljnija je bila Auto Hrvatska, za oko dva milijuna kuna ispred Jolly Autoline', kazao nam je Delić.

Nakon što je preuzeo direktorsku funkciju u Prometu, on je pregledao svi dostupnu dokumentaciju i zaključio da je natječaj za nabavku 34 autobusa proveden potpuno ispravno: nije bilo žalbi na dokumentaciju, nije bilo prigovora na rezultate ili bilo kakvih korekcija, a u njegove gabarite moglo se uklopiti više različitih marki i proizvođača autobusa.

Promet upravo u ovom trenutku ipak nabavlja i dodatnih 18 autobusa iz drugog dijela europskih fondova i ta sredstva zbilja dolaze iz ministarstva koje vodi Gabrijela Žalac u iznosu od 85 posto, dok preostalih 15 posto pokriva Grad Split. Na potpisivanju ugovora o dodjeli nepovratnog novca prisustvovala je i ministrica regionalnog razvoja i europskih fondova.

No, taj natječaj još uvijek je u tijeku i rok za slanje ponuda istječe tek 4. travnja.