PRAVILA ZA POKLADE IMA - NEMA

Evo što je Udruga hrvatskih branitelja RH rekla na maškarane Tita i pionire

22.02.2016 u 21:29

Bionic
Reading

'Nema nekih pisanih pravila što se u maškarama ili pokladama smije, ili ne smije. Postoje neke regule oko predaje ključa grada te na kraju svečano spaljivanje ili pokapanje velike lutke, personifikacije 'princa karnevala'. Dakako, maskirati se može u svašta ili nekog. Vi neki ste izabrali, za vas smiješnu prošlost, nošenje štafete drugu Titu. Dali ste si stvarno truda da to bude originalno. I tu vam čestitamo, na organiziranosti i originalnosti. Možda bi i mi to prihvatili kao dio poklade da nije nešto učinjeno, što mi odrasli smatramo, ne svi, neprihvatljivim', priopćila je Udruga hrvatskih branitelja RH osvrćući se na maškarane Tita i pionire

U priopćenju se udruga obraća razredu,a posredno i profesorima tvrdeći da su im 'profesori trebali skrenuti pozornost na dr. Ivana Šretera iz njihova kraja koji se vodi kao nestala osoba, ali u Udruzi tvrde da znaju da je mučki ubijen od strane, simbolički rečeno 'zvijezde petokrake'. Tvrde i da se u školama premalo uči o Domovinskom ratu, ali i smatraju da učenici nisu toliko nezreli da ne bi razumjeli neke stvari, ali opet i da nisu dovoljno zreli da bi razmislili o posljedicama svojega čina.

'Draga djeco, učenici, niste vi krivi, što ste se našli u jednom grotlu, gdje sada svi oni odrasli koji su i prije znali za vašu ideju, poput Poncija Pilata, peru ruke, ograđuju se od vašeg postupka, koriste kao materijal za osobne ideološke obračune. Pa njima postavljamo pitanje, zašto djecu niste upozorili na neke stvari? Da je u Pakracu i Lipiku vođen rat. Da rane nisu zacijelile, posebno one u duši. Da se na ovom području vodio rat između mnogo brojnijeg neprijatelja i kudikamo manjeg broja hrvatskih branitelja. Da su na ovo područje dolazili branitelji iz mnogih krajeva Hrvatske i uz svoj grad, vaš grad drže svojim drugim domom. Sad vi odrasli, koji ste trebali biti mudriji i zreliji, djeci okrećete leđa i ne vidite svoju krivnju u svemu ovome', piše, između ostalog, Udruga u svojem priopćenju te poručuje da nije za neki prekršajni progon ili kažnjavanje djece te su ih pozvali da 1. ožujka dođu na održavanje obljetnice napada na Policijsku postaju Pakrac i zarobljavanje hrvatskih redarstvenika.