KUP IVANA KELAVE

Evo golova i obrana kojima je Dinamo osvojio kup

10.05.2012 u 18:55

Bionic
Reading

Dinamo je u srijedu na Maksimiru osvojio svoj 12. kup Hrvatske. Nakon što je Osijek u Gradskom vrtu izborio povoljnih 0:0, Dinamo je u uzvratu ipak slavio sa 3:1 i nakon šokantne završnice osigurao dvostruku krunu

Osijek je u prvom poluvremenu odigrao taktički zrelo i sačuvao mrežu svoga vratara, no u nastavku je Dinamo napokon uspio probiti čvrsti bedem Slavonaca. Ulogu ledolomca nakon karakterističnog driblinga i preciznog udarca preuzeo je mladi Mateo Kovačić, a nedugo potom Fatos Beqiraj povisio je na 2:0.

Činilo se da se priča približava kraju, no Šime Vrsaljko je svladao svoga vratara Kelavu i Osječani su krenuli u juriš. Prvo je maglica izišao sam pred Kelavu koji bravurozno brani zicer, a tada je sudac Bebek (mogao je jednom i ranije) pet minuta prije kraja dosudio penal za Osijek. Osječani bi sa 2:2 osvojili svoj drugi kup, ali udarac Josipa Lukačevića ponovno brani vrlo raspoloženi Kelava.

U završnici je indisponirane goste dotukao Luis Ibanez, strijelac za konačnih 3:1, a posebnost ovog finala je što obje utakmice nisu imale televizijske prijenose. Klub nije dozovoljavao ni ostalim kamerama da rade sažetke, ali su ključne detalje ipak snimili, tonski montirali i pustili u javnost putem YouTube kanala. Pa, izvolite.

Kronološke točnosti radi, Kelavine obrane došle su prije trećeg gola Dinama