CURENJE KLORA

Splitski hotel evakuiran: Četvero na hitnoj, od toga dvoje maloljetnika

09.02.2024 u 12:54

Bionic
Reading

U hotelu u Splitu u petak je došlo do curenja klora, izvijestila je policija. Ukupno četiri osobe prevezeno je na hitnu pomoć, među kojima je i dvoje srednjoškolskih praktikanata koji su se zatekli u hotelu

'Danas oko 12:20 sati, prema prvim informacijama, u prostorijama hotela u Splitu došlo je najvjerojatnije do curenja klora u prostorijama povezanim s bazenom. Četiri osobe je prevezeno na pružanje liječnike pomoći. Vatrogasci i policija su na terenu. Obzirom na isparavanje i širenje mirisa, u tijeku je evakuacija osoba iz hotela', izvijestila je splitska policija u petak.

Evakuacija hotela Radisson Blu u Splitu zbog curenja klora Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barisin/PIXSELL

'Zaprimljene su dvije osobe preko našeg hitnog prijema. Muška osoba u dobi od šezdeset godina razvila je simptome otežanog disanja i nadražajnog kašlja. U ovom trenutku obrada još traje, pacijent je izvan životne opasnosti, ali s obzirom na nalaze koji su nam pristigli bit će zadržan na bolničkom liječenju radi daljnje opservacije i promatranja kliničkog stanja. Dvadesetogodišnjakinja je zaprimljena na obradu, ali s vrlo blagim simptomima i bit će po završetku obrade otpuštena na kućnu njegu. Dvoje učenika koji su bili na praksi u hotelu (dječak 16 godina, djevojčica 17 godina) zaprimljeni su na hitni pedijatrijski prijem sa simptomima mučnine i povraćanja). Nakon obrade bit će otpusteni na kućnu njegu.', izvijestili su iz splitskog KBC-a.

Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

Oglasili su se i iz hotela Radisson. 'Prilikom iskrcavanja kemikalija od strane vanjske tvrtke došlo je do neželjene reakcije, osjetio se jak miris i odmah smo pozvali vatrogasce i pokrenuli predviđenu proceduru. Evakuirali smo cijelu zgradu, ukupno stotinjak osoba od kojih su većina naše osoblje', rekla je novinarima Kristina Rogaljska, direktorica prodaje hotela Radisson. 'Naših troje zaposlenika su u bolnici iz preventivnih razloga, no po dostupnim informacijama oni su imali blaže reakcije i dobrog su stanja', dodala je. 'Trenutno se provjetrava cijela zgrada, a gosti - koji su se nalazili u dvadesetak soba - prevencije radi premješteni su u druge hotele na splitskom području', izjavila je Rogaljska.

Po njenim informacijama, radilo se o nekoliko kemikalija koje se koriste kod održavanja bazena, a nije joj poznato što je s čime reagiralo i kako je došlo do incidenta. Splitska policija izvijestila je da je zbog prevencije i zaštite građana zatvoren jedan dio prometnice južno od hotela, a očevid će se obaviti 'kada se za to ispune uvjeti'.