DOGOVORILI NOVI POSAO

Ericsson će pet godina održavati infrastrukturu HT-a

19.08.2014 u 10:31

Bionic
Reading

Hrvatski Telekom (HT) je s tvrtkom Ericsson potpisao ugovor kojim se regulira pružanje usluga izgradnje i održavanja telekomunikacijske infrastrukture u razdoblju od pet godina, priopćeno je iz dviju kompanija

Istovremeno je potpisan ugovor o prijenosu HT-ove tehnološke jedinice za izgradnju i održavanje u kojoj se trenutno obavljaju navedeni poslovi, a koje će od 1. rujna za HT obavljati Ericsson, jedna od najjačih svjetskih kompanija u tom području. Pritom će 640 zaposlenika koji rade na navedenim poslovima prijeći iz HT-a u novoosnovanu tvrtku-kćer Ericssona Nikole Tesle, člana globalne grupacije Ericsson pod imenom Nikola Tesla Servisi d.o.o.

Petogodišnji ugovor za pružanje usluga izgradnje i održavanja telekomunikacijske infrastrukture obuhvaća poslove planiranja i izgradnje fiksne i mobilne mreže, održavanje telekomunikacijske infrastrukture, nadzor telekom mreže te terensko održavanje aktivne pristupne mreže i pasivne mreže.

'HT ovim poslom namjerava povećati kvalitetu infrastrukture te istodobno optimizirati troškove vezane za izgradnju i održavanje fiksne i mobilne mreže. Izabrali smo kvalitetnog i pouzdanog partnera koji će na najvišem nivou i uz optimalne troškove povećati kvalitetu naših elektroničkih komunikacijskih mreža. Ove važne poslove povjerili smo kompaniji koja je u tome svjetski lider kako bismo se u svom poslovanju mogli fokusirati na napredne i inovativne usluge za naše korisnike', izjavio je predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma Davor Tomašković.

Jean-Claude Geha, potpredsjednik i rukovoditelj upravljanih usluga u Ericssonu, rekao je: 'Šireći naš odnos s HT-om i Deutsche Telekomom, koristit ćemo naša iskustva stečena u više od 15 godina u upravljanim uslugama za telekom operatore kako bismo poboljšali iskustva krajnjih korisnika i optimizirali troškove upravljanja mrežom. Uštedom na vremenu i resursima HT će moći povećati svoje investicije u inovacije, prodaju i upravljanje odnosima s kupcima.'

'Ericsson gleda na ovaj ugovor kao na logičan sljedeći korak u našoj dugoročnoj suradnji s HT-om. Njime ćemo postati najjači pružatelj usluga u Hrvatskoj, a novi zaposlenici će dodatno osnažiti naše temelje i omogućiti nam bolji uvid u potrebe naših klijenata i usvajanje novih znanja u ovom području. Zaposlenici koji iz HT-a prelaze u Ericsson Nikola Tesla Servise donose veliku vrijednost novoj kompaniji jer je riječ o vrhunskim stručnjacima, a nova kompanija za njih otvara novu perspektivu za razvoj i dodatne poslove. Ericsson i Ericsson Nikola Tesla će se usredotočiti na ispunjavanje svih potreba i očekivanja T-HT-a kad su u pitanju upravljane usluge, oslanjajući se na Ericssonovu vodeću ulogu u industriji u području navedenih usluga. Kompetentni i motivirani zaposlenici imat će značajan pozitivan učinak na zadovoljstvo krajnjih korisnika HT-a, vrijednost brenda i kvalitetu usluge', rekla je Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.