POVRATAK LEGENDE

Epic najavio Unreal Tournament!

09.05.2014 u 07:34

Bionic
Reading

Zlatno doba arenskih shootera davno je iza nas, dapače, teško se sjetiti kada smo imali priliku odigrati neku novu igru u tom podžanru. Novije generacije vjerojatno se ni ne sjećaju rivalstva fantastičnih Unreal Tournament i Quake serijala.

Potpuno neočekivano – Epic Games sada je najavio novi Unreal Tournament nazvan jednostavno – Unreal Tournament. Igra će biti free-to-play i u razvoju je za PC, Mac i Linux platforme. Da stvar bude bolje, Epic najavljuje da će igru razvijati u izravnoj suradnji s gamerima. U prijevodu, igra će se moći zaigrati u ranijim fazama razvoja, a Epic će vrlo ozbiljno razmatrati sve njihove sugestije i kritike.

 

Čini se kao čista win/win situacija. Epic je uz to djelomično preuzeo Valveov model zarade pa će omogućiti igračima da razvijaju svoje modove i naplaćuju ih, a oni će od toga uzimati proviziju. Taj model se pokazao fantastično uspješnim za sve uključene strane na primjeru Team Fortressa 2.

 

Nažalost, još uvijek nije poznato kada bi se igra trebala pojaviti na tržištu, no vjerujemo da će i ta objava stići uskoro.