rat u ukrajini

Eksplozije u Kijevu, Ukrajinci poslali nove dronove na Moskvu?

11.08.2023 u 11:34

Bionic
Reading

Nekoliko eksplozija čulo se u petak u ukrajinskom glavnom gradu Kijevu nakon zračne uzbune oglašene diljem zemlje, dok je zračni prostor nad moskovskim aerodromom Vnukovo bio privremeno zatvoren i svi letovi suspendirani zbog mogućih dronova u tom području

Kijevski gradonačelnik Vitalij Kličko je građanima poručio da ostanu u skloništima. Gradski dužnosnici su rekli da protuzračna obrana djeluje i da je ratno zrakoplovstvo zabilježilo ruske napade nadzvučnim projektilima na području Kijeva.

"Eksplozije u gradu. Ostanite u skloništima!", napisao je Kličko na komunikacijskoj platformi Telegram. Kazao je da su krhotine oborene rakete pale na područje dječje bolnice u gradu, no da nitko nije ozlijeđen niti je prouzročena šteta. Novinari Reutersa u Kijevu su mogli čuti eksplozije, no nisu mogli odmah potvrditi njihovu točnu lokaciju.

  • +20
Ilustrativna galerija/Napad na Kijev Izvor: EPA / Autor: OLEG PETRASYUK

Javni servis Suspilne je objavio da je došlo do eksplozija u Viničkoj i Hmeljničkoj oblasti u središtu i na zapadu zemlje. Dužnosnik u Hmeljnickom je rekao da protuzračna obrana djeluje u području. Odlazni i dolazni letovi u zračnoj luci u ruskom glavnom gradu Moskvi suspendirani su zbog mogućih bespilotnih letjelica, prenijela je ruska agencija RIA.

"Zbog razloga izvan kontrole zračne luke, na Vnukovu su uvedena privremena ograničenja slijetanja i polijetanja zrakoplova", objavila je zračna luka.

  • +4
Ilustrativna galerija/Moskva napadnuta dronovima Izvor: Profimedia / Autor: Alexander NEMENOV / AFP / Profimedia

"Radi sigurnosnih razloga, neki letovi su preusmjereni na druge zračne luke moskovskog područja", dodali su, no bez daljnjih pojedinosti. Moskovsko područje je proteklih tjedana bilo meta brojnih napada bespilotnim letjelicama, za koje Rusija krivi Ukrajinu.