DIZAJN INTERIJERA

Eklektični stan na istoku Zagreba

02.04.2014 u 11:12

Bionic
Reading

Uspomene s putovanja, ubodi s buvljaka, pokloni prijatelja, do it yourself uradci, sve to i puuuuuno više, smjestilo se u 80-ak metara kvadratnih stambenog prostora koji će vas ostaviti bez daha.


Za prvi post na Dekoranciji odabrali smo stan koji poznajemo dok je jaje bio. Sjećam se golih zidova, sjedenja po podu i maštanja o tome kako bi trebao izgledati. Nevjerojatno je to koliko je u ovih nekoliko godina izrastao u ukusnu fritaju. Kad god kročim u 'eklektični stan na istoku grada' on je svaki put sve eklektičniji. Stan je to koji ne možete prestati gledati, čačkati po detaljima i oduševljavati se idejnim rješenjima, ne krijući vlasnicima da se želite zadržati što dulje, po mogućnosti i prenoćiti, posebice nakon nekoliko buteljica finog vina. 



Možda bi i ovaj put bilo tako da nismo došli u vrijeme doručka. U kuću je stigao novi sokovnik i još hrpa slatkog posuđa iz Robota pa je bila više detox varijanta. Sve smo fino servirali na stol koji bi sad već bio u ropotarnici povijesti da ga se Deda nije jednog dana uhvatio srediti i ofarbati i sada dominira blagavaonom, te je meni osobno jedan od najljepših komada namještaja u stanu.
sat: Robot
servis za jelo: Robot

posipač sol/papar: Robot

sokovnik, dekorativne boce, kuhinjska vaga: Robot
toster: Robot


Luka Nižetić

Kad putujete često kao što to rade moji frendovi onda je neminovno da do savršenstva savladate tehniku šarmiranja zemaljskih stjuarda i stjuardesa kad je u pitanju overweight. Jer kako je moguće da ste uspjeli dofurati toliko uspomena s putovanja? Kako?


Ono što najviše oduševljava u 'eklektičnom stanu na istoku Zagreba' je to što svaka prostotrija priča drugu priču. I svaka je bolja od one prethodne. Sve dok ne dođete do dnevnog boravka. U tom trenutku želite biti posvojeni.


Sudeći po količini đinđa, vjerujem da ste pomislili: Koji raj za klince! Ne, moji prijatelji još nemaju pomladak (makar im to istinski želim), a kada ga jednog dana i dobiju bit će to tijesna borba oko toga kome koja igračka. :)


Stan na periferiji ima svoje nedostatke, ali i prednosti. Za kvadrat stana u centru grada, možete kupiti dva na periferiji, a time dobijate nešto o čemu  gradska dica poput mene mogu samo sanjati. Radnu sobu i garderobu.


Ovo je vjerojatno jedan od najbolje iskorištenih dugih hodnika koje sam vidjela u životu. Crno-bijele pruge s jedne strane, s druge slike i uspomene s putovanja, a sa stropa visi genijalan držač za fotografije s polaroidima frendova i njihovih ljubimaca.


Vlasnici su se pobrinuli da vam ne bude dosadno ni tamo gdje carevi idu sami...


...a da i tamo može biti iznimno napeto podsjeća vas i sam Warhol.


Spavaćoj sobi sam i sama dala svoj skromni doprinos. Psiha koju vidite možda ne bi ni bila ovdje da jednog sunčanog dana na Hreliću nisam bila jako inspirirana za cjenkanje.


photo: Luka Nižetić


Nadam se da se uživali u prvom postu na Dekoranciji i da ste dobili pokoju ideju kako oplemeniti svoj radni ili stambeni prostor. Ne libite se napisati svoje dojmove u komentarima jer što bude više vaših reakcija bit će i više postova.

Posjetite web shop i/ili facebook stranicu našeg sponzora Robot koji u svom asortimanu nudi od igle do lokomotive po vrlo pristupačnim cijenama.