NEED FOR SPEED: SHIFT 2

EA objavio rat Gran Turismu 5

23.11.2010 u 15:43

Bionic
Reading

Samo dan prije izlaska Gran Turisma 5, čelnici EA najavljuju žestoki okršaj sa sljedećim nastavkom Need for Speed

EA je prije nekoliko dana objavio rad na Need for Speed: Shift 2, duhovnom nasljedniku prošlogodišnjeg Shifta koji je najvjerojatnije bio najbolji nastavak u cijelom serijalu. O Gran Turismu 5 ovih dana rekli smo praktički sve i jasno je da će se raditi o najvjernijoj simulaciji vožnje u povijesti.

 

No, to ne brine čelnike EA koji su prilično samouvjereni što se tiče budućnosti franšize Need for Speed: 'Ako pogledate razlike između trenutno dostupnih igara na tržištu – Hot Pursuita i Gran Turisma – radi se o prilično različitim proizvodima i oni će dijeliti publiku samo do određene točke. No tu će, dakako, biti i onih koji će kupiti samo jedan od naslova', kaže Patrick Sounderland iz EA.

 

'Ipak, usporedimo li Shift i Gran Turismo, vidim Shift kao direktnu konkurenciju Gran Turismu. Ne želimo se natjecati s GT-om u broju automobila u igri i detaljnosti. No, mislim da će Gran Turismo 5 biti sterilan proizvod, gotovo na razini autokolekcionarstva i stoga mislim da mi možemo ponuditi nešto drukčije', samouvjeren je Sounderland pa zaključuje: 'Naša ideja je da ćemo, ako ponudimo najautentičnije vozačko iskustvo i dočaramo kako je to zapravo biti u trkaćem automobilu, u tom segmentu zasigurno nadmašiti Gran Turismo 5.'

 

Radi se o prilično smjelim izjavama kojima EA navještava rat Sonyju i Polyphony Digitalu. Bez ikakvih predrasuda možemo zaključiti da se EA-ovci ipak malo zatrčavaju pred rudo, no ipak provjerite kako izgleda taj wannabe-Gran-Turismo-killer NFS: Shift 2: