ČAČIĆ O 'ARENAMA'

'Dvorane se neće rušiti, ma kako skupe i neracionalne bile'

Bionic
Reading

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić ocijenio je danas kako je HDZ-ov model izgradnje dvorana za Svjetsko prvenstvo u rukometu bio financijski promašen te opterećujuć za državu i lokalne zajednice

'Svaki prljav model koji je napravljen kad tad se mora poljuljati', rekao je Čačić u Varaždinu odgovarajući na novinarsko pitanje o situaciji vezanoj za sportske dvorane koje su izgrađene za potrebe Svjetskog rukometnog prvenstva 2009. godine. 'Dvorane se, naravno, neće rušiti, ma kako skupe i neracionalne bile. Neka rješenja smo već ponudili i spremni smo izaći u susret, ali treba prije počistiti to pravno smeće', kazao je Čačić u Čakovcu.

Čačić je kazao kako se vrlo dobro sjeća vremena uoči izgradnje 'kada je HDZ-ova vrhuška na sav glas branila način izgradnje', a on je već tada upozoravao kako je to 'potpuno mutan posao'. 'Epilog priče oko dvorana je bačen novac, opterećena zemlja i lokalne sredine', ustvrdio je Čačić.

Dodao je da ima pozitivnih primjera poput varaždinske dvorane koja zbog odgovornog i racionalnog rada nije u problemima. O mogućim rješenjima je rekao kako je ova Vlada nasljednik obveza bivše, ali da se dvorane sasvim sigurno neće rušiti.


Komentiravši reakcije HDZ-a na najavljeno davanje autocesta u koncesiju, Čačić je izrazio čuđenje kako netko tko je na sudu zbog tih istih autocesta može to reći. O modelu izgradnje autocesta Račanove Vlade izrazio se pohvalno rekavši da je bio ključan za razvoj zemlje. 'Jedino uspješno što su nakon toga napravili u HDZ je da su pokrali i osiromašili zemlju', rekao je Čačić. '

"Pokazali smo se dobri u izgradnji autocesta, ali ne znamo njima upravljati. Davanjem koncesije, što je normalno u razvijenom svijetu, zadržat ćemo vlasnički i kontrolni mehanizam', kazao je.