SNJEŽNO VALENTINOVO U POŽEGI

Dva predsjednika čestitala 50-godišnjice braka

14.02.2010 u 17:21

Bionic
Reading

Aktualni predsjednik RH Stjepan Mesić i novoizabrani predsjednik Ivo Josipović Valentinovo nisu proveli sa svojim suprugama. Umjesto romantičnog ručka u dvoje, aktualni i novoizabrani predsjednik uveličali su slavlje Dana zaljubljenih, ali i Svjetskog dana braka, parovima koji ove godine obilježavaju pola stoljeća bračnog života

Predsjednik Stjepan Mesić i novoizabrani predsjednik dr. Ivo Josipović danas su posjetili Požegu. Dok je novoizabranom predsjedniku Josipoviću ovo prvo Valentinovo u Požegi, Predsjednik Mesić na ovaj dan već tradicionalno posjećuje taj slavonski grad još od 2002. godine. Ovogodišnji, osmi po redu posjet Požegi za Valentinovo, posljednji je Mesićev posjet pri kojem je u svojstvu hrvatskog predsjednika čestitao Dan zaljubljenih parovima koji slave Zlatni pir, a ove ih se godine, tom prigodom, u Požegi okupilo čak 220. Iako je ovo bio njegov posljednji predsjednički posjet Požegi, svakako nije i posljednji u nizu, jer Mesić je već najavio da će i sljedeće godine za Valentinovo doći u Požegu, ali kao jedan od slavljenika, jer će supruga Milka i on dogodine također proslaviti svoj Zlatni pir.

I dok predsjednik na odlasku dogodine obilježava punih 50 godina bračnog života, novoizabrani predsjednik Josipović daleko je od Zlatnog pira te sa suprugom Tatjanom ove godine obilježava 20-godišnjicu braka.

Osim slavljeničkih bračnih parova, Mesić i Josipović vrijeme su odvojili i za najmlađe Požežane. Na prijemu koji tradicionalno organizira grad Požega kao grad prijatelj djece, susreli su se s roditeljima 44 bebe koje su rođene u kolovozu i rujnu 2009. godine.

Iako je posjet Požegi protekao u veselom ozračju, dvojica predsjednika dotakla su se i aktualnih problema i pitanja. Obojica su tako pozdravila prijedlog Zakona kojim Vlada želi pokrenuti prodaju stanova posudbom od oko 200 eura po četvornom metru, no i Mesić i Josipović smatraju da bi bilo mnogo bolje sredstva usmjeriti u izgradnju novih stanova, čime bi se potaknulo zapošljavanje u građevinskom sektoru koji zbog zastoja u projektima bilježi konstantna otpuštanja radnika.

Složili su se, također, i da bi porezni sustav trebao biti pravedniji. 'Pravedniji porezni sustav rasteretio bi proces rada te donio socijalnu osjetljivost jer bi se opterećenja građana smanjila', rekao je Ivo Josipović koji 18. veljače na svečanoj inauguraciji preuzima dužnost hrvatskog predsjednika od Stjepana Mesića.