DRAMA U PITTSBURGHU

Dva mrtva u pucnjavi u psihijatrijskoj klinici

09.03.2012 u 10:56

Bionic
Reading

Dvije su osobe ubijene, a sedmero ranjeno u pucnjavi u četvrtak u psihijatrijskoj klinici u američkom gradu Pittsburghu, objavila je mjesna policija

Jedan od ubijenih je napadač koji je s dva poluatomatska pištolja ušao u predvorje klinike Western Psychiatric Institute, koja se nalazi u sklopu medicinskog centra sveučilišta u Pittsburghu i počeo nasumičnu paljbu. Usmrtila ga je policija koja je brzo stigla na mjesto događaja.

Na tiskovnoj konferenciji policija nije objavila identitet napadača niti njegovih žrtava. Motivi napada zasad su nepoznati. Nije također još poznat je li druga žrtva stradala od metka napadača ili policije koja je s njim ušla u oružani sukob.

Nitko od sedam ranjenih nije u životnoj opasnosti. Po dosad poznatim podacima, među ranjenima nema pacijenata nego se radi ili o zaposlenicima klinike ili posjetiteljima te jednom policajcu.

'Western Psychiatric Institute' na godinu liječi više od 25 tisuća djece, adolescenata i odraslih za niz poremećaja od Alzheimera, depresije, shizofrenije i ovisnosti.