NOVI UGOVOR

Đuro Đaković isporučuje vagone u Francusku

08.08.2014 u 11:42

Bionic
Reading

Đuro Đaković Specijalna vozila, tvrtka u sastavu Đuro Đaković Holdinga i francuski naručitelj Ermewa SAS potpisali su ugovor o proizvodnji i isporuci teretnih vagona serije Falns u vrijednosti od 27 milijuna kuna, izvijestila je slavonskobrodska kompanija putem Zagrebačke burze

Proizvodnja vagona bit će pokrenuta krajem trećeg kvartala ove godine, a isporuke vagona planirane su u prvom kvartalu 2015. godine.

Vagoni tipa Falns specijalizirani su 4-osovinski vagoni namijenjeni za prijevoz rasutih tereta koji nisu osjetljivi na atmosferske utjecaje kao što je krečnjak i slično. Nosivost vagona je 70 tona, a zbog kvalitetne konstrukcije i moderne tehnologije korištene pri izradi, potpuno natovareni vagoni Falns mogu putovati brzinom od 100 km/h.

'Ovaj ugovor potvrđuje nastavak uspješne suradnje Đure Đakovića i francuskog naručitelja Ermewa SAS. Đuro Đaković Specijalna vozila d. d. dobila su ugovor u konkurenciji a renomiranim europskim proizvođačima vagona, među kojima je vagon Falns odabran kao najbolji za danu namjenu. Ovo je još jedna kvalitetna referenca za održavanje naše tržišne pozicije na području Europske unije, ali isto tako i za osvajanje tržišta Bliskog istoka, Afrike i Azije i s ostalim proizvodnim programima Grupe Đuro Đaković', izjavio je Tomislav Mazal, predsjednik Uprave Đuro Đaković Holdinga.

Objava vijesti o potpisivanju novog ugovora izazvala je rast cijene dionice Đuro Đaković holdinga za 6,3 posto.