parlamentarni izbori

Dunja Mazzocco Drvar otkriva kakvo vrijeme očekuje birače u nedjelju

  • I. I.
  • Zadnja izmjena 01.07.2020 19:27
  • Objavljeno 01.07.2020 u 19:27
Bionic
Reading

U nedjelju, 5. srpnja, održavaju se parlamentarni izbori, a izlaznost bi mogla ovisiti i o vremenskim uvjetima koji će toga dana vladati. Meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar za tportal otkriva kakvo nas vrijeme očekuje na izbornu nedjelju

Meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar kaže da će vrijeme biti baš ugodno i lijepo za izbore. 'Ova vrućina koja još danas i sutra traje prekinut će se u petak kada nam dolazi osvježenje. Tako da će u nedjelju biti vrlo ugodno s temperaturama ispod 30 stupnjeva, prave ljetne ali ne nepodnošljive', objašnjava.

Dalje navodi kako će kiša koja stiže u petak i subotu do nedjelje prestati, pa će nedjelja biti dobar dan u većini Hrvatske. Osim male mogućnosti kiše u istočnim predjelima, međutim i tamo bi trebala kroz dan prestati.

>>> [ANKETA] Izbori su za četiri dana, za koga biste glasali da su danas?

  • +3
Restart koalicija predstavila Zakon o obnovi Zagreba Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski / CROPIX

'Sve u svemu vrlo ugodno i mislim da vrijeme ne može biti izgovor onima koji neće izići na izbore', zaključuje.

U nedjelju na izbore može izaći, prema zaključenom popisu birača na dan 26. lipnja 2020., ukupno 3.859.481 birač, od čega 3.674.695 birača s prebivalištem u Republici Hrvatskoj i 184.786 birača bez prebivališta u Republici Hrvatskoj.

  • +3
Andrej Plenković u Dubrovniku Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavić

Glasa se u deset izbornih jedinica u Hrvatskoj, u XI. izbornoj jedinici glasaju birači u inozemstvu, a u XII. izbornoj jedinici pripadnici nacionalnih manjina. Prvi službeni rezultati očekuju se u 21 sat kad bi mogli pristizati prvi rezultati s manjih biračkih mjesta

  • +3
Miroslav Škoro obišao središte Zagreba Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Državno izborno povjerenstvo zaprimilo je 192 izborne liste, od kojih 187 stranačkih (95 stranačkih i 92 koalicijske) i pet neovisnih, na kojima se kandidira 2669 osoba.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal