DOSTA PLJAČKE

Sinčić: Ovo što se događa nadilazi sve oblike poznate političke korupcije

  • S. S./Hina
  • Zadnja izmjena 30.06.2020 18:19
  • Objavljeno 30.06.2020 u 18:19
Bionic
Reading

Predstavnici koalicije Dosta pljačke ocijenili su u utorak kako je sve podređeno što boljem rezultatu HDZ-a na izborima, pa se tako nakon tek pet dana ukida mjera samoizolacije za putnike iz BiH, iako se tamo broj novoozaraženih naglo povećao.

"Ovo što se danas događa nadilazi sve oblike poznate političke korupcije, sve je podređeno što boljem rezultatu HDZ-a na izborima, zbog čega se ide u toliku krajnost da zdravstvenu struku stavljaju pod političku palicu", izjavio je čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić na 'pressici ispred Ministarstva uprave.

Sinčić smatra nevjerojatnim da se samo pet dana nakon uvođenja mjera samoizolacije za putnike iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Sjeverne Makedonije i Kosova ta mjera ukida za BiH, unatoč tome što se broj novozaraženih naglo povećao.

"To rade zato što su u Hrvatskoj izbori i zato što žele omogućiti dolazak birača iz BiH na hrvatska birališta, a poznato je tko organizira te ljude i za koga oni glasuju", kazao je.

Ponovno je pozvao na usvajanje zakona o elektroničkom glasovanju, kojeg je Živi zid poslao u saborsku proceduru kako bi se omogućilo ostvarenje biračkog prava građanima u samoizolaciji, onima koji su teže pokretni i žive daleko od biračkog mjesta te potaknulo mlade za izlazak na izbore.

Ponašanje HDZ-a pokvareno i bezobrazno, u Plenkovićevom stilu

"Ovakvo ponašanje je pokvareno i bezobrazno, ali u stilu Andreja Plenkovića koji se lovi za svaku slamku", ocijenio je Sinčić.

  • +4
Konferenciju za medije koalicije Dosta pljačke Izvor: Pixsell / Autor: Željko Lukunić

Ivan Lovrinović ocijenio je kako je glavni cilj Vlade zastrašiti ljude da ne izlaze na izbore, da nose maske jer oni i njihovi stratezi računaju da što je manji postotak izlaznosti veća je mogućnost da HDZ i sadašnja koalicija dobiju izbore.

"Situacija u kojoj se zdravstvena kriza i virus te strahovi ljudi koriste u predizborne svrhe nešto je najprljavije što sam video u životu. Pozivam, stoga, sve građane da izađu na izbore i pokažu im da su zloupotrijebili naše strahove i zdravstvenu krizu - svrgnimo ih s vlasti", istaknuo je.

Lovrinović je naglasio kako ne žele "njihove softvere koji će nas pratiti u krizi", ne žele ograničavanje sloboda, zaključivši da treba izići na izbore i obračunati se s njima "olovkom u ruci".

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal