PUT U AMERIKU

Dragan Primorac s Billom Clintonom

02.12.2009 u 12:51

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat Dragan Primorac, kasno noćas po hrvatskom vremenu susreo se s bivšim predsjednikom SAD-a Billom Clintonom i s brojnim drugim uglednicima iz javnog i političkog života SAD-a, priopćeno je iz Primorčeva stožera

Tijekom razgovora Primorac i Clinton razgovarali su o stanju u jugoistočnoj Europi i razvoju demokracije na tim prostorima. Usuglasili su se da razvoj demokracije u državama u tranziciji nema alternative te da je posebno potrebno dodatno povećati ulaganja u tim državama u obrazovne i gospodarstvene programe.

Predsjednik Clinton iskazao je veliki interes za stanje u regiji poduprijevši Primorčevu ideju o razvoju Hrvatske kao regionalnog lidera i faktora stabilnosti poželjevši mu tom prilikom puno uspjeha u kampanji.

Nakon sastanka s predsjednikom Clintonom, Primorac se susreo i s demokratskim kongresmenom Kendrickom Meekom s Floride koji je tijekom susreta potvrdio svoju kandidaturu za senatora SAD-a. Na kraju svog posjeta Primorac se susreo i s Ernestom Greenom, jednim od najvećih boraca za ljudska prava u SAD-u, i najbližih prijatelja obitelji Clinton.