pismo isprike

Doznali smo koliko su Zagrepčani platili Bandićevo peglanje imidža pred braniteljima

09.11.2018 u 14:02

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u petak je u nekoliko vodećih dnevnih novina objavio oglas isprike braniteljima zbog toga što je ugostio kolegu gradonačelnika srpske Jagodine Dragana Markovića Palmu

Sama činjenica da je Dragan Marković Palma gradonačelnik jednog srpskog grada nije sporna, ali je sporno to da je devedesetih godina prošlog stoljeća bio jedan od najbližih suradnika ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana. Bandić se u isprici braniteljima branio time kako nije znao za Markovićevu prošlost te je naglasio da sastanka ne bi ni bilo da je za to znao.

Na činjenicu da je Bandić primio Arkanova suradnika reagirale su braniteljske udruge, pa mu je tako HVIDR-a poručila da je time uvrijedio sve branitelje i stradalnike Domovinskog rata.

Zbog velikog interesa javnosti, a i sumnji da je Bandićevo peglanje imidža u očima hrvatskih branitelja plaćeno novcem građana Zagreba, poslali smo upit u Bandićev ured te smo pitali u kojim je medijima objavljen oglas isprike, koliko je to koštalo te tko je to platio.

Iz Ureda gradonačelnika su nam odgovorili kako je pismo javnosti objavljeno u Jutarnjem listu, Večernjem listu i u 24 sata te da je riječ bila o službenom oglasu gradonačelnika 'koji se kao takav i plaća'.

>>> Bandić se ispričao zbog sastanka s Arkanovim suradnikom, a ispriku su platili - Zagrepčani

'Takav način informiranja neophodan je kada se radi o osjetljivim pitanjima o kojima javnost treba biti objektivno i cjelovito informirana. Možda je, također, potrebno napomenuti da je gradonačelnik institucija, odnosno tijelo Grada Zagreba koje predstavlja i zastupa Grad i nositelj je izvršnih poslova u Gradu Zagrebu', piše u odgovoru iz Bandićeva ureda.

Na kraju su nam odgovorili i koliko je Bandićevo peglanje imidža pred braniteljima koštalo građane Zagreba, a riječ je o iznosu od 18.794,07 kuna bez PDV-a.

  • +115
Milan Bandić Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL