kontroverzni političar iz šumadije

Bandić ugostio Dragana Markovića Palmu: Bio je blizak s Arkanom, javnost je sablažnjavao izjavama

02.11.2018 u 15:53

Bionic
Reading

Dragan Marković Palma, bivši gradonačelnik Jagodine, a sadašnji predsjednik skupštine toga grada u srpskoj regiji Šumadija, u petak službeno boravi u Zagrebu, gdje je stigao na poziv zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića

Da ovaj kontroverzni srpski političar stiže u Zagreb, mogli smo doznati nakon što se sam na Facebook profilu pohvalio Bandićevim pozivom u kojem stoji da Markovića poziva u goste 'ime svih Zagrepčana i u svoje osobno'.

'Poštovani predsjedniče Skupštine grada Jagodine, gospodine Marković Palma, u ime svih Zagrepčana i svoje osobno ime upućujem vam najsrdačnije pozdrave. Nastavno na nedavne razgovore s veleposlanikom Republike Hrvatske Gordanom Bakotom, dopustite mi da iskoristim ovu priliku i pozovem vas u posjet Gradu Zagrebu u vremenu koje najviše odgovara vašim obavezama', stoji u službenom pozivu.

Marković je poznat kao suradnik ratnoga zločinca Željka Ražnjatovića Arkana s kojim je osnovao Stranku srpskog jedinstva, a 1998. postao je potpredsjednik te stranke. Pojedini mediji u Srbiji su pisali kako je bio Arkanov potrčko, a u tom kontekstu spominju i trgovinu narkoticima.

Bio je zastupnik u Skupštini Srbije, a kada 2008. Jagodina dobiva status grada, postaje prvi gradonačelnik.

Već je 1995. proglašen biznismenom godine u Srbiji. Iz njegove službene biografije očito je da je krenuo od nule graditi svoje poslovno carstvo koje objedinjuje pod imenom Palma.

Ocu je pomagao peći cigle, a kasnije je iznajmljivao šatore za svadbe. Potom se baca na ugljen, a kao monopolist opskrbljuje ugljenom i srpsku vojsku.

Danas ima i TV postaju, sportski klub za borilačke vještine i na čelu je fonda 'Treće dete'.

Slično kao i zagrebački gradonačelnik, svoju popularnost u Jagodini može zahvaliti izraženim socijalnim mjerama.

  • +5
Dragan Marković Palma kod Milana Bandića Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Osim bizarnih izjava koje ćemo nabrojati, Palma je u Jagodini osnovao muzej voštanih figura, zoološki vrt te je pokrenuo industrijske olimpijske igre zapalivši plamen po uzoru na olimpijski.

Njegova najpoznatija izjava je: 'Samo da vam kažem, meni nije svirao i pevao jedino Betoven i Šopen, jer sam tada bio mali'.

Osuđen je zbog diskriminacije LGTB osoba, a žestoko se usprotivio izboru Ane Brnabić za predsjednicu srpske vlade. Tvrdi da u Jagodini nema gayeva. Kao odgovor na beogradski gay pride organizirao je vjenčanje žirafa u zoološkom vrtu.

Jednu je pak doktoricu ekonomije pitao je koliko ima ordinacija i koliko je 'trafika' otvorila. Kada je bio u Dubaiju, kazao je da je tamo vidio najvišu zgradu u Europi.