pronatalitetna mjera

Dostupna 'Mudrica'; e-Dječja kartica s pogodnostima za roditelje

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 21.12.2020 10:23
  • Objavljeno 21.12.2020 u 10:23
Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Roditeljima, skrbnicima i udomiteljima - obiteljima, od ponedjeljka je dostupna e-Dječja kartica “Mudrica“, koja omogućuje povoljniji pristup robama i uslugama kroz sustav popusta i pogodnosti

Projekt je to Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade (SDUDM).

Kartica je to bez članarine, koja donosi pogodnosti za sve roditelje neovisno o broju djece i dohodovnom cenzusu.

Za korištenje je dostupna putem mobilne aplikacije „Mudrica“, na jednostavan i pristupačan način. Budući korisnik e-Dječje kartice trebat će podnijeti zahtjev za korištenje u sustavu e-Građani gdje je otvorena usluga e-Dječja kartica. Po dobivanju aktivacijskih podataka, instaliranja mobilne aplikacije „Mudrica“ te unošenja ID-a korisnika i aktivacijskog koda, mogu se koristiti pogodnosti koje Mudrica pruža.

„Dječja kartica predstavlja simbol društvenog konsenzusa oko demografske obnove s ciljem promoviranja obitelji s više djece“, ističe državna tajnica Središnjeg ureda Željka Josić i napominje kako je u tom konsenzusu okupljen široki spektar javih i privatnih partnera iz kulturnog, gospodarskog, zdravstvenog, obrazovnog, sportskog i drugih za obitelj bitnih područja.

Zato vjerujemo kako će se e-Dječja kartica, kao pronatalitetna mjera koja će za obitelji s više djece osigurati i više popusta i pogodnosti, implementirati u svakodnevicu onih kojima je najpotrebnije – roditelja i njihove djece, poručuje Josić.

Prednosti te kartice ističe i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić.

„Ovo je potpuno digitalizirana usluga u sustavu e-Građani zbog koje građani ne trebaju dolaziti na šaltere, već sve mogu obaviti online, a uslugu upotrebljavaju koristeći se mobilnim uređajima. Sustav e-Građani trenutno broji preko milijun sto pedeset tisuća jedinstvenih korisnika kojima su na raspolaganju 78 usluga.“- izjavio je Gršić.

Popis partnera i informacije o pogodnostima i popustima dostupne su na web stranici Mudrice https://www.e-djecjakartica.hr/, priopćio je Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!