prognoza

Dosta vam je smrzavanja? Pogledajte kakvo nas vrijeme čeka idućih dana

10.12.2023 u 19:01

Bionic
Reading

Glavnina kiše past će u srijedu i četvrtak. Pritom u srijedu na sjeveru može biti obilna, a malo je može pasti i u utorak

U ponedjeljak na istoku Hrvatske umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne kraća sunčana razdoblja, ponegdje i gusta magla. U drugom dijelu dana lokalno malo kiše. Mjestimice će zapuhati jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura oko 0 °C, a dnevna 7 ili 8 °C. U središnjoj Hrvatskoj umjerena i povećana naoblaka, ujutro po nizinama i magla. Tijekom dana mjestimice može pasti malo kiše, prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Kiša u Zadru, poplavljene ceste Izvor: Pixsell / Autor: Jure Miskovic

Na sjeveru i u višim predjelima zapuhat će jugozapadni vjetar. Jutro prohladno, a danju toplije nego u nedjelju, uz 8 do 10 °C. Na zapadu zemlje prevladavat će oblačno. Po kotlinama gorske Hrvatske ujutro magla, a sunce kroz oblake može proviriti duž obale sjevernog Jadrana. Kiša će padati većinom u drugom dijelu dana u gorju i na Kvarneru. Zapuhat će umjereno do jako jugo, a u gorju jugozapadni vjetar. 

Kraćih sunčanih razdoblja bit će i u Dalmaciji, osobito prijepodne. Zatim porast naoblake, navečer na sjeveru i veća vjerojatnost kiše. Zapuhat će jugo i jačati. Dnevna temperatura od 9 do 14 °C. Na krajnjem jugu Hrvatske ponedjeljak će proteći uz promjenjivu naoblaku i sunčana razdoblja, a malo kiše može pasti tek potkraj dana. Nakon jutarnje bure zapuhat će jugo i jačati. Najviša dnevna temperatura od 11 do 14 °C.

Do četvrtka još toplije, ali uz češću kišu

Na kopnu do četvrtka još malo toplije te i dalje većinom oblačno. Kiša će u utorak padati u gorju, a zatim se proširiti na ostale predjele te će u srijedu lokalno biti obilna. Tijekom četvrtka postupno će prestajati uz djelomično razvedravanje. Na Jadranu vrijeme po jugu - iznadprosječno toplo te umjereno i pretežno oblačno. Glavnina kiše past će u srijedu i četvrtak. Pritom u srijedu na sjeveru može biti obilna, a malo je može pasti i u utorak. U četvrtak će zapuhati bura i jačati prema kraju dana, a s njom će iz unutrašnjosti stizati hladniji zrak.