svjetsko prvenstvo

Doskijala do zlata; hrvatska novinarka najbrža u ruskom Sočiju

21.01.2020 u 14:40

Bionic
Reading

Reporterka Nove TV Barbara Štrbac osvojila je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša koje se održava u ruskom skijaškom centru Rosa Khutor. Štrbac je bila najbrža u kategoriji juniorki

Srebro u istoj kategoriji osvojila je talijanska novinarka Marzia De Giuli dok je treća bila njihova španjolska kolegica Cris Gibert, priopćili su iz Sekcije novinara skijaša Hrvatskog novinarskog društva (CRO SCIJ).

Novinarka portala Telegram Ana Raić-Knežević podijelila je peto mjesto u kategoriji seniorki, Milan Vuksan, snimatelj Nove TV, osvojio je šesto mjesto u kategoriji seniora, dok je Darin Janković, komentator Sportklub televizije, u istoj kategoriji zauzeo 15. mjesto.

Na Svjetskom prvenstvu novinara skijaša sudjeluje 130 novinara iz 25 zemalja svijeta. Riječ je o natjecanju koje od 1958. godine organizira Ski klub međunarodnih novinara, a ove godine domaćin je Rosa Khutor, skijaški centar u kojem su 2014. godine održane Zimske olimpijske igre.

Hrvatski novinari imaju prilike za osvajanje još koje medalje jer se, osim u veleslalomu, natjecanja održavaju i u nordijskom skijanju.