preko tisuću testiranih

Dosad najviše zaraženih u Srbiji na dnevnoj razini - 81

25.03.2020 u 22:45

Bionic
Reading

Srbija je u srijedu, 19 dana od prve službeno potvrđene zaraze koronavirusom imala najveći dnevni porast broja zaraženih - 81, ali su službene procjene da idućih dana treba očekivati osjetno povećanje broja zaraženih.

Ukupno je u Srbiji u srijedu potvrđeno 384 zaraženih, ali i četvrta žrtva koronavirusa, 60-godišnja pacijentica koja se liječila i od dijabetesa.

Državni dužnosnici nagovijestili su mogućnost potpunog izoliranja pojedinih gradova i općina u Srbiji kako bi se presjekao lanac širenja zaraze.

U Srbiji su za poslednja 24 sata testirani uzorci ukupno 254 osobe, od kojih je 81 pozitivno, a 164 negativno, a hospitalizirano ih je 54, dok su liječnici 25 osoba s lakšim simptomima uputili u kućnu izolaciju.

Kroz zdravstveni sustav Srbije od 6. ožujka do danas testirana je 1.161 osoba, a na prijedlog kineskih stručnjaka koji su došli u Srbiju podijeliti svoja iskustva u borbi s koronavirusom, bit će pojačano testiranje kako bi se zatvorile skupine prenositelja zaraze i spriječilo dalje širenje virusa.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da se razmatra uvođenje novih mjera za Beograd, Niš i Valjevo, naglasivši da je Beograd "ubedljivo najveće žarište" korona virusa u Srbiji. U međuvremenu, beogradski mediji izvješćuju da je na  Kosovu koronavirusom zaražena ukupno 71 osoba, uz dvoje dosad preminulih pacijenata. (Kraj) vil