kuća na hvaru

DORH i policija bave se gradnjom vile uglednog HDZ-ovca

15.05.2023 u 19:37

Bionic
Reading

DORH i Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa provjeravaju poslove HEP-a i gradnju direktora Frane Barbarića

Prvi čovjek HEP-a Frane Barbarić je u novim problemima zbog gradnje na Hvaru i HEP-ovih poslova s tvrtkom Fjord. Kako je potvrđenu Dnevniku Nove TV, Županijsko državno odvjetništvo u Splitu zatražilo je od policije da sve ispita zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela protupravne gradnje.

Kako je u priopćenju kojeg je potpisala Rene Laura iz Županijskog državnog odvjetništva Split policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj naloženo je da provjeri i utvrdi činjenično stanje, a od građevinske inspekcije zatražili žurno postupanje. Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa je pak otvorilo svoj predmet.

Vila Frane Barbarića Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

Mia Jurinić, glasnogovornica Povjerenstva potvrdila je da su otvorili predmet protiv "obveznika Frane Barbarića vezano za okolnosti iz medija, izgradnje privatne nekretnine na otoku Hvaru". Istaknula je kako će tražiti onu dokumentaciju koja bi mogla "upirati u moguće kršenje Zakona o sprječavanja sukoba interesa. U konkretnom slučaju to bi bio eventualan poslovni odnos obveznika s poslovnim subjektom koji je kooperant HEP-a", potvrdila je Jurinić.

Podsjetimo, Barbarić je je ugledni HDZ-ovac i na osami blizu mora i dvadesetak kilometara od Jelse u Sinjavi gradi vilu s bazenom.

U odgovoru za Novu TV prije dva dana je ustvrdio da se radi se o rekonstrukciji postojeće derutne građevine stare više od 50 godina koja je bila nužna kako objekt ne bi postao opasan.

Staru kućicu Barbarić je legalizirao, no prošle godine gradi novu. I uz nju bazen. Je li sve po propisima utvruju institucije.