na čekanju za rušenje

Domovinski pokret prozvao HDZ zbog tržnog centra u Vukovaru

11.04.2024 u 13:21

Bionic
Reading

Predsjednica vukovarskog Domovinskog pokreta Ivana Mujkić prozvala je u četvrtak s konferencije za novinare održane ispred tržnog centra u središtu Vukovara vladajuće da godinama koče njegovo rušenje, iako postoje sve pravovaljane odluke da se tržni centar ukloni

Mujkić je podsjetila kako je sporni tržni centar izgrađen još u vrijeme tzv. SAO Krajine prema nezakonitoj građevinskoj dozvoli izdanoj 1996. godine.

Podsjetila je da su se nakon reintegracije vodila dva dugotrajna sudska postupka u pokušaju konvalidacije nezakonite građevinske dozvole i legalizacije tržnog centra, koja su završila odbijanjem prijedloge za obnovom spora.

"Nakon što su sve pravne radnje bile iscrpljene, Grad Vukovar došao je u poziciju zatražiti da se tržni centar ukloni", kazala je. Podsjetila je kako je zahtjev građevinskoj inspekciji za inspekcijski nadzor podnijet 2019. godine, a iste je godine građevinska inspekcija donijela rješenje o uklanjanju, koje nije provedeno iako je u međuvremenu postalo pravomoćno.

Po pravomoćnosti rješenja, Grad Vukovar poslao je niz dopisa građevinskoj inspekciji zatraživši da se gradske vlasti izvijesti o terminu uklanjanja tržnog centra, ali bez uspjeha, pa se obratio Državnom inspektoratu.

"Od rujna 2022. do dana današnjega poslano je 13 požurnica Državnom inspektoratu za uklanjanje nezakonite građevine koja stoji u centru Vukovara, a netko to stopira i ne želi ni odgovoriti vukovarskim vlastima. Toliko smo puta čuli floskulu da institucije neovisno rade svoj posao što je izgleda točno samo onda kada svojim radom ne narušavaju pravnu i bračnu koaliciju HDZ-a i SDSS-a", rekla je Mujkić.

Premijera Andreja Plenkovića pozvala je da kada danas bude u Vukovaru posjeti i tržni centar zajedno s koalicijskim partnerima iz SDSS-a i vidi što njihova koalicija ostavlja građanima Vukovara.