TKO ĆE VODITI HAJDUK?

Dok Balakov dvoji, Maleš traži novog trenera?

16.02.2012 u 19:19

Bionic
Reading

Proljetni dio sezone samo što nije počeo, a u Hajduku još uvijek ne znaju tko će voditi momčad u prvom kolu, Krasimir Balakov, ili neki drugi trener, ukoliko Balakov stvarno prihvati ponudu Herthe

Sportski direktor Herthe Michael Preetz objavio je kako će se ime novog trenera znati početkom sljedećeg tjedna, nakon prvenstvenog ogleda s Borussiom iz Dortmunda. Hoće li to biti Krasimir Balakov, koji figurira kao jedan od najozbiljnijih kandidata ili netko drugi, za sada je nepoznato, no s jednakim nestrpljenjem odgovor na ovo pitanje čekaju i na Poljudu.

Premda mu mnogi pripisuju zasluge za čistku i uvođenje reda u momčad, nemali je broj onih koji bi pozdravili odlazak bugarskog stručnjaka. Kako zbog mizernih rezultata u prvom dijelu sezone, tako i zbog čistke mladih igrača, te značajnog financijskog rasterećenja blagajne. Balakov i njegovi pomoćnici Hajduka koštaju 40-ak tisuća eura mjesečno, što bi do kraja sezone, uključujući i odštetu od tri mjesečna dohotka u slučaju samovoljnog odlaska, bila ušteda od preko 300 tisuća eura. Nije puno, ali kad je blagajna prazna kao Hajdukova, svaka ušteda je dobrodošla.

Premda je Balakov posložio momčad po svom ukusu, te je uigrao i pripremio za nastavak sezone, njegov eventualni odlazak zasigurno bi donio i neke promjene, kojima bi se prije svih obradovali igrači koji nisu u prvom planu.

Obradovali bi se i kandidati za njegova nasljednika, o kojima se još uvijek špekulira samo u kuloarima. A kandidati su, kao i uvijek kad su slobodni, Katalinić i Vulić, uvijek spremni Miše i Vučević, te sada po prvi put nekadašnji igrač i trener juniora Hajduka Mišo Krstičević.
Maleš nema puno vremena za reakciju. Uvijek neugodna Istra dolazi na Poljud za sedam dana, a još uvijek se ne zna tko će sjediti na domaćoj klupi. U ponedjeljak, nakon press konferencije u Berlinu, trebalo bi se znati puno više.