SAMO DA JE REKAO...

Dodikov prijatelj pokušao u Hrvatsku unijeti 460.000 eura

25.03.2013 u 19:39

Bionic
Reading

Granična policija u nedjelju iza podneva na prijelazu Stara Gradiška prilikom kontrole dokumenata vozača i putnika osobnog automobila pri ulasku u Hrvatsku kod putnika u automobilu uočila je veću količinu neprijavljenog novca, doznaju 24 sata. U automobilu je nakon pregleda pronađeno 460.000 eura

'O identitetu muškarca, kao i količini novca ne možemo govoriti, ali možemo potvrditi da se radi o više stotina tisuća eura. Muškarac je kod sebe imamo potvrdu banke kojom je dokazao da je novac njegov, ali je napravio prekršaj jer novac nije prijavio pri prelasku granice, te je prekršio Zakon o deviznom poslovanju', rekla je za 24 sataKata Nujić, glasnogovornica PU brodsko-posavske.

S tim slučajem upoznata je policija BiH, a neki medij pišu kako se navodno radi o biznismenu koji je blizak aktualnoj vlasti u Republici Srpskoj. Isti izvori navode da je muškarac kod sebe imao 460.000 eura, koje je hrvatska policija oduzela.

'Da je prijavio novac policiji i carinicima, sve bi bilo jednostavnije i bile bi izbjegnute komplikacije', rekla je glasnogovornica Kata Nujić.

Televizija Federacije BiH (FTV) doznala je kako je novac oduzet Slobodanu Stankoviću, građevinskom poduzetniku iz Republike Srpske kojega se smatra bliskim Miloradu Dodiku