MILOŠEVIĆ U UTRCI ZA PREDSJEDNIKA

'Dobivam SMS-ove podrške iz svih ogranaka HDZ-a'

13.01.2012 u 07:39

Bionic
Reading

Domagoj Ivan Milošević, kojeg je bivša premijerka Jadranka Kosor dovela u Vladu kao džokera za investicije, postao joj je nakon jednogodišnjeg članstva u HDZ-u suparnik u utrci za predsjedničko mjesto. U razgovoru o svojoj kandidaturi i podršci koju ima u stranci istaknuo je kako je ideja njegove kampanje da HDZ sada ne bira samo predsjednika stranke, nego i premijera za 2015. godinu u EU

Kako je Jadranka Kosor reagirala na vašu kandidaturu za šefa stranke, mediji pišu o dramatičnoj sceni jer se navodno osjećala povrijeđenom i izdanom s obzirom da vas je dovela?

Javio sam se premijerki dan prije nego sam poslao pismo svim članovima Predsjedništva i predložio sam joj kavu, želeći je upoznati s mojom kandidaturom. Nije u redu da prenosim njezine riječi i reakciju. Rekao sam joj da sam u životu uvijek sve radio 'za', a nikada 'protiv'. Tako i sada, ovo radim iz uvjerenja, 'za' HDZ i 'za' Hrvatsku. Ovo je samo natjecanje. Nekima je to čudno, jer misle da se ne moraju natjecati, ali ja se natječem cijeli život.

Tko vas podržava, je li točno da vam je slaba podrška unutar HDZ-a, s obzirom da ste se došli iz HUP-a i niste imali nikakav stranački staž?

Neću licitirati imenima. Sa svih strana, iz svih stranačkih ogranaka, javljaju mi se ljudi i daju podršku, šalju SMS poruke. Imam odlične odnose sa svim kolegama, pa tako i s mojim protukandidatima.

Imate li savjetnike u kampanji, jeste li angažirali nekog za odnose s javnošću?

Postoji ekipa, ali nemam agenciju za odnose s javnošću, to će biti pojedinci kao savjetnici. S obzirom na krizu radimo s minimalnim budžetom.

Spomenuli ste budžet, koliko namjeravate potrošiti za kampanju?

Ne mogu vam reći, jer kampanja još nije niti službeno počela, glavni tajnik stranke Branko Bačić najavio je da će se to dogoditi početkom veljače.

Je li vam Jadranka Kosor, kako tvrdi Večernjak, oduzela stranačke financije?

Da, rečeno mi je da se ne moram baviti stranačkim financijama. Nisam više član stožera za financiranje kampanje. Neki dan se premijerka požalila da treba vratiti kredit od osam milijuna kuna, koji smo podigli za financiranje kampanje.

Riječ je o kreditu koji ste dobili od Zagrebačke banke, jeste li ga vi dogovorili? Jeste li upoznali Franju Lukovića s kandidaturom, imate li njegovu podršku?

Da, ja sam dogovorio kredit. Nisam o kandidaturi razgovarao s Franjom Lukovićem. Od devetnaeste godine odluke donosim sam, za kandidaturu mi je jedino bila bitna podrška obitelji, koju sam dobio. Da se našalim, najlakše je birati kad nema izbora!

Je li prezime Milošević teret među HDZ-ovcima, ili su ta vremena prošla?

Milošević je hrvatsko prezime, nisam mijenjao ime devedesetih kako zlobnici izmišljaju. Ivan mi je krsno ime koje je, ne znam kojom procedurom, iskrsnulo u devedesetim kad su se pojavili hrvatski dokumenti. S obzirom da je to bilo moje krsno ime, jednostavno sam ga ostavio. Tako da sam do šesnaeste godine bio Domagoj Milošević, a od devetnaeste sam postao Domagoj Ivan Milošević. A za ove, kako ih zovete, ksenofobe među HDZ-ovcima, kazat ću da su Miloševići iz Rijeke, da je moj djed 1921. godine tamo osnovao Maticu hrvatsku i nakon Drugog svjetskog rata odležao u Lepoglavi.

Koji će biti ključni elementi vaše kampanje, kako ćete osvojiti stranku?

Ideja moje kampanje bit će da HDZ sada ne bira samo predsjednika stranke, nego premijera za 2015. godinu u EU.