MINIMALNA KAZNA

Dobio samo tri godine za ubojstvo i pokušaj ubojstva

28.01.2009 u 15:57

Bionic
Reading

Ranko Ćosić (44) iz Pule u srijedu je na Županijskom sudu u Puli osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od tri godine zbog ubojstva Arminija Hervatina (52) i pokušaj ubojstva njegova sina Deana (31)

Ćosić je 28. srpnja 2005. u stanu Hervatinovih jednim hicem iz pištolja na mjestu usmrtio Arminija Hervatina, a drugim hicem teško ranio njegova sina Deana. Pucao je iz antiknoga pištolja iz 1920. godine.

Obrazlažući presudu, sudac Damir Krpan kazao je kako je nedvojbeno utvrđeno da je Ranko Ćosić u trenutku ubojstva bio smanjeno ubrojiv te da se nalazio u stanju jakog afekta. Tijekom suđenja je utvrđeno i da je Ranko Ćosić Arminija ubio, a njegova sina Deana teško ranio jer je bio isprovociran njihovim prethodnim ponašanjem, prijetnjama koje su upućivali njegovoj djeci, a i stanjem u toj zgradi i stanu Hervatinovih gdje su se često okupljali narkomani.

Ćosića je kobne večeri dodatno razljutila činjenica da je na njegovu parkirnom mjestu bio automobil muškarca koji je kod Hervatina bio u gostima, piše Jutarnji list.