'ZLATNE RUKE' ZA OBRTNIKA

Dobio priznanje, a državi duguje 400 tisuća kuna

08.07.2010 u 22:31

Bionic
Reading

Hrvatska obrtnička komora nagradila je priznanjem Zlatne ruke Josipa Novogradeca koji je državi dužan 400 tisuća kuna

To se priznanje dodjeljuje 'uglednim i časnim članovima Komore za izuzetna poslovna dostignuća u promicanju obrtništva i malog poduzetništva', a Novogradec, osim što 30 godina ima obrt za ugostiteljstvo i proizvodnju akumulatora, ima i pozamašan dug prema državi.

'Članovi Vlade mogli bi se ugledati u odlučnost i upornost obrtnika u svladavanju nevolja', izjavila je premijerka Jadranka Kosor na dodjeli obrtničkih priznanja.

Podatak o financijskim teškoćama i jednogodišnjoj blokadi računa obrta SAVT u Virovitici, u vlasništvu svoga potpredsjednika Novogradeca trebao je znati i predsjednik HOK-a Mato Topić.

'Točno je da je moj obrt blokiran godinu dana, a dug je oko 230.000 kuna i nastao je zato što su me poslovni partneri prevarili za isporučene akumulatore vrijedne 300.000 kuna. Protiv njih se vodi sudski postupak pa vraćanje duga državi miruje dok sud ne završi svoj posao. Loše sam prošao i s partnerom iz Zagreba koji me oštetio za oko dva milijuna kuna, a kada se takvo što dogodi, teško je pravodobno podmirivati obveze.

HOK nije pogriješio dajući mi priznanje, jer statut i plaketu nisam dobio za financijske rezultate u obrtu, već za dugogodišnji doprinos razvitku komorskog sustava', izjavio je Novogradec za Večernji list.