PRESUDA U SPLITU

Dobio 14 godina jer nije dokazano da je 'podmukli' ubojica

24.11.2014 u 19:14

Bionic
Reading

Splitski Županijski sud u ponedjeljak je na 14 godina zatvora osudio Kristijana Stojanovića (33) zbog ubojstva Ive Stipetića (22), kojega je u prosincu 2010. godine s dva hica iz pištolja ustrijelio u glavu i ostavio na Kočinjem brdu kod Klisa

Stojanovića je optužnica Županijskoga državnog odvjetništva teretila da je prijatelja Stipetića ustrijelio u glavu s dva hica iz pištolja te da ga je mrtvog ostavio u blatu, samo 150 metara od glavne ceste.

Predsjednik sudskog vijeća Zoran Kežić rekao je u obrazloženju presude kako je na temelju dokaza utvrđeno da je Stojanović ubio Stipetića, ali nije bilo dovoljno dokaza da je riječ o ubojstvu na krajnje podmukao način.

Nesretnog mladića pronašao je mrtvog tri dana poslije mještanin koji je krenuo po drva te je o svemu odmah obavijestio policiju. Stipetićev nestanak policiji je prije toga prijavila njegova djevojka.

Stojanović je u obrani na sudu izjavio kako s ubojstvom Ive Stipetića nema nikakve veze te da nije imao motiva za ubojstvo dobrog prijatelja s kojim se družio i imao planove.

Ubojica je otkriven sasvim slučajno. Policiji ga je prijavio kum, pošto se 2013. godine na jednoj večeri hvalio kako je smaknuo Stipetića.

Kristijan Stojanović nije se pojavio u sudnici na proglašenju presude jer nije želio saslušati presudu i njezino obrazloženje.