RUPA OZNAČENA PREKASNO

Djevojka umrla zbog propusta na gradilištu

02.07.2009 u 14:35

Bionic
Reading

Lea Margan (17) koja je u ponedjeljak pala u tri metra duboku jamu na cesti u Pašacu, preminula je u četvrtak u riječkoj bolnici. Pri padu je zadobila nagnječenje mozga, te su joj liječnici davali tek 20 posto šansi za preživljavanje

U Pašacu radove već godinu dana izvodi tvrtka Dira gradnja, koja je rupu propisno ogradila trakom i stupićima tek dan nakon što je u nju pala nesretna djevojka, a radovi su se nastavili odvijati uobičajenim tempom.

I dok radnici okreću glavu, a u Dira gradnji o svemu šute, Lein otac Darko, i dalje u nevjerici da im se nitko iz tvrtke nije obratio, spreman je tužiti one čiji je nemar postao uzrokom obiteljske tragedije Marganovih.

'Odvojak kopaju već godinu dana! Nijedan kanal nije dubok manje od 3 metra, nema rasvjete, a označeno nije ništa... Cijev u koju je moja kći pala ni sad nema poklopac. Veće nebrige nisam vidio. Moja obitelj i ja protiv tih ljudi dignut ćemo tužbu, no što nam to vrijedi?', priča gnjevni otac. Lein 21-godišnji brat Nino ovog se vikenda i oženio, a Lea je kobne večeri, putem kojim nikad zbog radova nije prolazila, otišla u auto po buket za vjenčanje i nije se vratila.

'Bila je odlična učenica, upravo je završila treći razred Ekonomske škole, smjer upravno pravo, i sljedeće godine namjeravala je upisati Pravni fakultet. Od 7. je razreda članica mladeži Crvenog križa, svira klasičnu gitaru, a proputovala je već pola Europe', sa suzama u očima kaže majka Bernarda. Lea je bila smještena na Jedinici intenzivnog liječenja riječkog KBC-a, gdje je dežurni liječnik ranije rekao da se njezino stanje iz sata u sat pogoršava.