SKANDAL U ZAGVOZDU

Djevojčicu prozvali sotonom jer sluša rock

metallica

metallica

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Mija Čagalj, dvanaestogodišnja djevojčica iz Zagvozda, odlična je učenica koja voli slušati rock i metal. Zbog svojih glazbenih afiniteta našla se na meti nastavnice iz hrvatskog i povijesti koja ju je optužila da je sotonist

Nevolje za Miju počele su kad je javno rekla da voli slušati rock i metal te nakon što je to napisala u domaćem radu iz engleskog jezika.

'Odmah je intervenirala njezina nastavnica Mila Lovrinčević, koja joj predaje hrvatski i povijest, i njezino obožavanje te vrste glazbe pred svim učenicima pripisala sotoni i sotonskoj glazbi. Čak je i boravak moje kćeri od prije pola godine u bolnici pripisala slušanju sotonske glazbe', rekli su za Slobodnu Dalmaciju Ivka i Mijo, roditelji djevojčice.

'Vidio sam da je vrag odnio šalu i intervenirao sam', veli Mijin otac Mijo. 'Zatražio sam razgovor s ravnateljem, bili smo nekoliko puta zajedno, no bez ikakva uspjeha. O učiteljici da i ne govorim, neće nikakve kontakte, već se iživljava na mom djetetu. Uputio sam i predstavku pravobraniteljici za djecu Mili Jelavić u kojoj sam iscrpno iznio svoj problem i, koliko čujem, uskoro ću dobiti očitovanje i ja i uprava škole', rekao je ogorčeni otac.

'Ja idem do kraja u zaštiti svoga djeteta. Ako nešto loše učini u školi, neka je kazne, ali da će joj neko zabranjivati nešto što ona voli, a meni kao roditelju to ne smeta, neće, stat ću u obranu svoga djeteta', naglasili su Ivka i Mijo Čagalj.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi