POTJERA KOD DRNIŠA

Dječačić jurcao peglicom, pobjegao i policiji

11.03.2009 u 13:09

Bionic
Reading

Tijekom redovite ophodnje kroz naselja u Petrovu Polju, na uskom seoskom putu kod Ružića, drniški prometni policajci, u utorak su se nemalo iznenadili kada su se mimoišli s jurećim Fiatom 126

U visini upravljača vozila, naime, tek su nakratko uočili polovicu vozačeve glave, upravo onoliko koliko je virila iznad upravljača u trenutku mimoilaženja policijske Škode s popularnom peglicom. Da apsurd bude veći, vozač se u tom trenutku, želeći dobiti na korpulentnosti maksimalno izdužio na sjedištu, piše Slobodna Dalmacija.

Plavci su upalili rotirku i sustigli peglicu sa (kasnije se utvrdilo-lažnim!) stranim registarskim oznakama, te se šokirali kada su vidjeli da je vozač zapravo 10-godišnji dječak koji je, nakon zaustavljanja, najprije uredno parkirao vozilo, ali se potom hitro i bez osvrtanja dao u bijeg preko livada.

Malo poslije, sačekali su ga ispred obiteljske kuće, dobronamjerno posavjetovali, pa čak i zaštitili od roditeljske galame i sankcija. Također su mu pojasnili kako će za prakticiranje ljubavi prema automobilima morati pričekati do punoljetnosti. Ipak, njegov su potez morali prijaviti Općinskom državnom odvjetništvu za mladež.