'OBITELJSKI BIZNIS' U HNS-U

Direktorica u HEP-u zaposlila sina, kćer, snahu i zeta

02.09.2014 u 15:51

Bionic
Reading

Članica HNS-a i direktorica HEP-ovog Operatora distribucijskog sustava Ljiljana Čule (59), prema pisanju 24sata.hr, zaposlila je u HEP-u sina, kćer, snahu i zeta. Otkrilo se to nakon što se doznalo da je za čelnika Elektroistre postavila Valtera Krizmanića s lažnom diplomom inženjera elektrotehnike, a Krizmanić je i krao struju HEP-u dok je bio zaposlen u ovoj tvrtki

Kako pišu 24sata.hr, Čule je utjecajna i godinama obavlja važne funkcije u HEP-u. Počela je 1986. u tadašnjoj Elektroprivredi Zagreb. Danas više članova njezine obitelji radi u HEP-ODS-u i ona im je direktno nadređena.

Njen sin Vinko Čule radi u Elektri Zagreb. Vinkova supruga Iva Čule vodi kadrovsku službu HEP-ODS-a. Zet Ivan Mrkoci također radi u HEP-ODS-u. Mrkocijeva supruga i direktoričina kći Ivana pomoćnica je u drugoj HEP-ovoj tvrtki, Odmor i rekreacija. U tvrtki koja se bavi HEP-ovim odmaralištima kći Ivana Mrkoci zadužena je za nekretnine.

Skandalozno upravljanje direktorice Čule kažnjeno je smjenom tek u ponedjeljak, kad su ove informacije dospjele u javnost.