MINISTROV PRIJATELJ

Direktor HEP-a zaposlio kćer u Janafu, a nećakinju kod sebe

12.09.2014 u 11:26

Bionic
Reading

Upravu HEP-a potresa nova nepotistička afera, a ovoga puta glavni akter je član uprave Zvonko Ercegovac, inače i prijatelj ministra Ivana Vrdoljaka. Večernji list piše kako je Ercegovac u HEP-ovoj tvrtci-kćeri HEP Toplinarstvo zaposlio nećakinju, a u Janafu je uhljebio kćer

U izjavi za vecernji.hr Ercegovac tvrdi kako nije utjecao na njihovo zapošljavanje.

'Kći mi je pripravnica i ne znam hoće li nakon toga ostati u Janafu, a nećakinja je zaposlena putem javnog natječaja i, koliko znam, jedina se prijavila.', kaže Ercegovac. U HEP je prije dvije godine stigao zajedno s Tomislavom Šerićem, i to s mjesta direktora Sektora za opskrbu HEP-Plina Osijek. Bio je na udaru javnosti jer su ga prozvali zbog sukoba interesa: tvrtka Mijo za obavljanje poslova hidrogradnje i niskogradnje iz Osijeka, u vlasništvu njegova brata, pisalo se, već godinama radi velike poslove s HEP-om.

U HEP-u su Večernjaku potvrdili da je na pripravničko mjesto u HEP Toplinarstvu zaposlena je Ivana Ercegovac, a kažu kako je njezina prijava bila tek jedna od dvije pristigle. 'Prošla' je jer 'prijava drugog kandidata nije u cijelosti ispunjavala uvjete'. Iz Janafa su, također, potvrdili da kod njih na 'odrađivanju pripravničkog staža' radi Kristina Ercegovac.