ŽDO VARAŽDIN:

Dino Molnar ipak je počinio samoubojstvo

06.03.2013 u 08:05

Bionic
Reading

Dino Molnar, policijski službenik Policijske postaje Mursko Središće, počinio je samoubojstvo, potvrdilo je nakon dokaznih radnji varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo koje nastavlja s izvidima radi utvrđivanja svih činjenica vezanih uz sadržaj predstavke pokojnog međimurskog policijskog službenika

Molnar je nađen mrtav u ponedjeljak, 21. siječnja, u osobnom vozili na polju Murščak - Fučička, nedaleko od naselja Domašinec kraj Čakovca. Kod njega je bila torba koju je policija izuzela jer se radilo o službenim dokumentima.

Vijest da si je oduzeo život večer ranije službenim pištoljem odmah je izazvala nevjericu gotovo među svima koji su ga poznavali, posebice kod onih koji su znali da je krajem prošle godine poslao predstavku ministru unutarnjih poslova, Unutarnjoj kontroli MUP-a, USKOK-u i Sindikatu policije.

Njima je ukazao na postupke kolega za koje je smatrao da nisu u redu. Štoviše, sumnjao je i u korupciju.

Svoju nevjericu, ali i ogorčenje tragičnim krajem 27-godišnjeg policajca, njegovi su poznanici i građani najprije javno iskazivali na internetskim stranicama, a zatim i tijekom komemoracijskog mimohoda koji je održan pred sjedištem PU međimurske pod geslom 'Navik on živi ki zgine pošteno'.

No njihove sumnje da Molnar nije stradao od vlastite ruke nije potvrdilo Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu koje je provelo izvide i dokazne radnje u vezi slučaja.

'Prikupljeni su relevantni podaci i utvrđeni materijalni tragovi s mjesta događaja, a zatim je naloženo provođenje sudsko-medicinskog vještačenja. Na temelju svih podataka iz spisa zaključeno je da lokalizacija i karakter prostrijelne rane, kao i utvrđeni tragovi te ostali podaci, odgovaraju onima koji nastaju kod osoba koje su počinile samoubojstvo.

Slijedom toga, utvrđeno je da je policijski službenik počinio samoubojstvo te da ne postoje obilježja kaznenih djela za koja se progon poduzima po službenoj dužnosti', izvijestili su iz ŽDO-a.

Međutim, kao se dodaje u priopćenju, varaždinski ŽDO nastavlja s provođenjem izvida radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica koje su vezane uz sadržaj Molnareve predstavke.